Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Gitta V.In mijn tuin komen opeens al krokussen op! Gewone krokussen die normaal in februari/maart pas opkomen! Een vriendin vertelde dat dit bij een tante van haar ook gebeurt....iemand die dat oom heeft geconstateerd of weet hoe dat komt? Zou het iets met de hitte te maken hebben van van de zomer en de plotselinge omslag naar veel koeler weer?
    Vrijdag 31 Augustus 2018 om 07:53

4 reacties

  • Kees G. Kees G. Is de tuin nieuw voor jou? Want nu komen de bloemen van Herfststijlloos (Colchicum) boven en die hebben de vorm van krokussen. Lichtroze en vrij groot in vergelijking met de krokus. Deze Herfststijlloos bloeien in de komende periode. De bladeren komen in het voorjaar. Niet echt mooi maar wel belangrijk voor de vorming van nieuwe bollen.
    Vrijdag 31 Augustus 2018 om 08:06
  • Gitta V. Gitta V. Nee het is geen herfststijlloos. Het zijn mijn gewone ‘winter’ krokussen .....
    Vrijdag 31 Augustus 2018 om 08:16
  • Kees G. Kees G. Dan is het wel bijzonder ja.
    Vrijdag 31 Augustus 2018 om 08:25
  • Jeannette v. Jeannette v. Waarschijnlijk heb je een soort die twee keer per jaar kan bloeien, als de omstandigheden goed zijn. O.a. Crocus tommasinianus en Crocus vernus hebben dat in zich.
    Vrijdag 31 Augustus 2018 om 14:26