MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Hans D.Hoe kunnen er planten worden toegevoegd in het totaaloverzicht? Ik heb de Helianthus Carine gekocht maar deze is niet te vinden.
  Zondag 2 September 2018 om 09:16

5 reacties

 • Kaatje v. Kaatje v. Onder 4 in veel gestelde vragen ('vraagtekentje' rechts boven!):
  "Elke ingelogde gebruiker van MijnTuin.org kan nieuwe plantenfiches aanmaken.
  Let wel op: vooraleer je nieuwe planten gaat toevoegen aan de database is het zeer aangeraden om eerst te onderzoeken of de desbetreffende nieuwe plant niet reeds door een andere tuinier is aangemaakt in het verleden.
  Voor het zoeken naar bestaande planten kan je de zoekmachine gebruiken. Tik minstens 3 letters in het zoekveld en je krijgt dan een overzichtje van bestaande planten. Je kan zoeken op de Latijnse en Nederlandse naam van de plant.

  Indien de plant nog niet in de database aanwezig is kan je uw nieuwe plant toevoegen.
  Je gaat hiervoor naar de 'planten-pagina'. In de rechterkolom vind je bovenaan een knop: '+ nieuwe plant toevoegen'.
  Probeer de plantenfiche zo volledig mogelijk aan te vullen: Nederlandse en Latijnse benaming, een plantenomschrijving, bloemkleuren, foto's en video's, hoogte van de plant en eventule tags (vb: Vaste plant, moestuin, ...).

  Door het veldje '+ voeg toe aan mijn tuin' aan te vinken, zal de nieuwe plant ook automatisch worden toegevoegd aan uw digitale tuin bij het bewaren van de aanpassingen."
  (Niet via App)
  Zondag 2 September 2018 om 09:23
 • Hans D. Hans D. Perfect. Dat werkt. Bedankt Zondag 2 September 2018 om 09:37
 • Renilde Renilde Je kan ook klikken op 'planten' in de blauwe balk, dan verschijnen alle planten, dan kies je voor 'nieuwe' en tenslotte 'nieuwe plant toevoegen'...er zijn dus verschillende manieren.... maar zoals Kaatje aangeeft, eerst goed checken of hij er toch al niet bijstaat... Zondag 2 September 2018 om 09:38
 • Hans D. Hans D. Per ongeluk bij Panicum Oxblood Autumn 3 dezelfde foto's toegevoegd. Hoe kan ik de dubbele weer verwijderen? Zondag 2 September 2018 om 10:08
 • Kaatje v. Kaatje v. Even melden bij beheerder. Bvb door via 'Rapporteer foute content' in rechter kolom bij de plant/foto's melding te doen. Zondag 2 September 2018 om 10:19