Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • A.M. L.Ik heb via Qurrent zaadjes gekregen van de Robinia pseudoacacia. Twee ervan zijn boompjes geworden. Ik heb ze ter vervanging van mij volledig kaalgevreten buxussen aan de ingang van mijn pad geplant. Ze worden echter wel snel heel groot. Zijn ze door bepaalde snoei klein te houden, of kan ik ze beter weghalen (en aan iemand geven die er wel ruimte voor heeft)?
    Donderdag 6 September 2018 om 08:55

5 reacties

  • Marie Louise H. Marie Louise H. Niet aan te Radeon voor bloembakken. De buxus had je moeten behandelen, die groeien dan terugvinden.
    Donderdag 6 September 2018 om 17:08
  • Marie Louise H. Marie Louise H.
    Donderdag 6 September 2018 om 17:08
  • Marie Louise H. Marie Louise H. Sorry, niet aan te raden....groeien dan terug.
    Donderdag 6 September 2018 om 17:09
  • A.M. L. A.M. L. Die buxus was echt helemaal kapot door de mot, en bovendien niet mooi (slecht onderhouden door vorige bewoner). Ik denk dat ik de bomen eruit haal, want denk dat ze niet gehinderd zullen worden door de bak - er dwars door heen groeien.
    Donderdag 6 September 2018 om 19:42
  • Meike H. Meike H. Robinia pseudoaccacia wordt een echte boom en dit is geen geënte vorm die je kunt snoeien. Ik zou er iets anders voor kiezen en de bomen doneren aan iemand met een grote tuin waar ze passen. (kan 20 meter worden!! en halen dat ook in doorsnede). Misschien Viburnum tinus? Wintergroen, kan tegen schaduw, bloei en bessen, tot 1,50 meter hoog en eventueel breed, maar verdraagt snoei goed. Choisya ternata is ook leuk, wintergroen, kan tegen schaduw, bloeit soms 2x per jaar en verdraagt snoei, zelfde hoogte en breedte.
    Vrijdag 7 September 2018 om 16:19