MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • JefMijn plantenleverancier heeft 170 verbena bonariensis ( de grote versie van ca 1.5 m) geleverd in plaats van verbena bonariensis lollipop ( ca 60 cm hoog).
  Hij wil dit rechtzetten en mij 170 juiste bonariensis lollipop leveren ( ja gratis dus) . Kan ik de grote versie goed verplanten naar een andere plaats en zo ja wanneer best, en.... zal ik op de plaats waar die grote dan stonden niet last krijgen van steeds uitschietende grote verbena tussen de nieuw aan te planten kleine verbena ?
  Klinkt misschien wat ingewikkeld maar ik vind het een niet zo makkelijk probleem .
  Graag een advies dus ;-)
  Zondag 16 September 2018 om 20:59

7 reacties

 • Roos T. Roos T. Natuurlijk hoef je ze niet terug te geven.Verbena bonariensis is een eenjarige die zich overvloedig uitzaait .Ik vind elk jaar heel veel zaailingen die ik zelfs weg schoffel omdat er te veel zijn.Ik wist niet dat er een hoge soort bestond ken alleen bonariensis Zondag 16 September 2018 om 21:09
 • Jef Jef Dag Roos, mijn leverancier wil ze niet terug, ik krijg gewoon andere , de juiste deze keer.
  Dus ik heb dan 2 x 170 verbena's. ;-) . Ik loop dus het risico dat ik bij het wegnemen van de te hoge varieteit, nog steeds zaailingen zal vinden tussen de lage varieteit die ik daar in de plaats wil zetten ?
  Heeft mijn verplantactie weinig zin dan, ik bedoel de huidige planten uitgraven en verzetten levert niets op omdat het éénjarigen zijn ? Gaat dus wat ik uitgraaf en verplant volgend jaar een plant zijn of niet ?
  Zondag 16 September 2018 om 21:17
 • Pascal G. Pascal G. Jouw zorg is terecht, Jef. De grote Verbena's hebben zich mogelijk reeds uitgezaaid ook al bloemen ze nog. Als je ze nu nog verplant dien je dit met een grote kluit te doen. Terugsnoeien is geen optie want een Verbena voor de winter snoeien maakt de overlevingskansen aanzienlijk kleiner.Nadat je ze verplant hebt kan je met een schop de bovenste 2 cm van de grond (waar de oude Verbena's stonden) afscheppen. Zo verwijder je ook de uitzaai. Het is beter de Verbena B. Lollipop in het voorjaar aan te planten. Zondag 16 September 2018 om 21:25
 • Jef Jef Dus ook mijn verplantingsactie in het voorjaar, want ik besluit toch dat dit dan geen éénjarige is hé, ? juist of niet ?
  Breed uitsteken met een riek is oké ?
  Zondag 16 September 2018 om 21:33
 • Pascal G. Pascal G. Het is een meerjarige welke zichzelf makkelijk uitzaait.Een minpuntje is dat ze niet volledig winterhard zijn vandaar dat je verplanten en snoeien in het najaar beter vermijd. Als je ze in het voorjaar verplant mag je ze wel terugsnoeien en hoeft de wortelkluit zo groot niet te zijn. Zondag 16 September 2018 om 21:43
 • Jef Jef oké, bedankt ;-) Zondag 16 September 2018 om 21:49
 • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan. Zondag 16 September 2018 om 21:59