Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bepke B.

  • Bepke B.Goedemiddag, misschien heeft hier iemand een tip voor ons. Onze vlinderstruik is enorm lelijk zodra hij op komt omdat iets hem telkens aanvreet. We zien helemaal niets aan de struik, als ik op internet lees hebben meer mensen hier last van, maar niemand weet wat het is. Misschien heeft hier iemand de gouden tip.

    Groetjes Bepke
    Maandag 17 September 2018 om 16:51

7 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Misschien een blad- of bodemschimmel? Of een virus. Heb je er foto's van? Dan is er misschien iets over te zeggen.
    Maandag 17 September 2018 om 18:23
  • Bepke B. Bepke B. Hoi Jeanette, bedankt voor je reactie ik heb een foto gemaakt, maar zie geen optie om hem toe te voegen ik ga even puzzelen, lijkt op rupsen, maar die zijn er geen.
    Maandag 17 September 2018 om 18:46
  • Roos T. Roos T. Waarschijnlijk heb je last van slakken.Strooi een wat korrels onder de struik.
    Maandag 17 September 2018 om 20:27
  • Jeannette v. Jeannette v. Bepke, je kan foto's in een mapje op je profielpagina zetten.
    Maandag 17 September 2018 om 21:02
  • Bepke B. Bepke B. Nu staat hij erop als het goed is Jeanette:)
    Maandag 17 September 2018 om 21:56
  • Jeannette v. Jeannette v. Ja, Bepke, de foto staat er op. Je hebt te maken met verschillende dingen: vraat van kevers en rupsen, en bladvlekken. Heb je wel eens onder het blad gekeken? De gele vlekken kunnen afkomstig zijn van valse meeldauw, de witte vlekken hebben te maken met wantsen. Die zuigen plantensappen weg en sommige wantsen eten ook bladmoes.

    Het kan helpen om de plantwortels regelmatig te begieten met een aftreksel van heermoes of brandnetels. Dat bevat veel kiezelzuur waardoor het blad sterker wordt en de plant meer weerstand heeft tegen ziektes. Recepten zijn via internet te vinden. Ook kan je evt. gaan werken met Pireco Bladinsecten. Deze capsules laten het blad vies smaken waardoor het blad minder aantrekkelijk wordt voor insecten.

    Zorg verder voor inwerking van compost en geef op tijd organische voeding, bv. Culterra. De plantplek mag miet te nat zijn, Buddleja's hebben het liever wat droger.
    Dinsdag 18 September 2018 om 17:20
  • Bepke B. Bepke B. Dank jullie wel Jeanette en Roos, ik ga het proberen
    Dinsdag 25 September 2018 om 20:38