Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • M. E.Ik heb een kleine vijver (6 m2), vrij ondiep (1 mtr) die in de loop van de jaren veel slib en rottende plantenresten op de bodem heeft (afgevallen blad). Bovendien zit er een waterlelie in die veel te groot is geworden. Hierdoor heb ik dit jaar veel last gehad van draadalg. Er moet dus iets gebeuren maar wat is wijsheid.
    Haal ik de hele waterlelie eruit en maak ik de bodem schoon met een slib stofzuiger? En wat is de beste periode om deze klus aan te pakken?
    Dank voor eventuele antwoorden
    Maandag 8 Oktober 2018 om 10:37

5 reacties

  • Roos T. Roos T. Wij laten de vijver schoon meken en dat is al gedaan hier,Waterlelie is verkleind en heel veel draad algen zijn eruit gehaald.
    Maandag 8 Oktober 2018 om 14:24
  • M. E. M. E. Roos mag ik vragen wanneer jullie dat hebben laten doen (voorjaar of najaar) en wat dat ongeveer kost?
    Maandag 8 Oktober 2018 om 15:56
  • Roos T. Roos T. Het is pas gedaan ,maar dat komt doordat de mannen die dat doen het erg druk hadden.Normaal komen ze in September ,maar ze hadden nu een grote opdracht voor een zwemvijver.
    Maandag 8 Oktober 2018 om 19:49
  • Roos T. Roos T. ik zou zoveel mogelijk nog verwijderen vooral ook afgevallen blad .Onze vijver is vrij groot maar aan de kanten scheppen we zelf ook wel blad af wat straks met herfstwind de vijver in waait,we hebben grote eiken en een beuk staan dicht bij de vijver.
    Maandag 8 Oktober 2018 om 20:02
  • Pascal G. Pascal G. Gebaseerd op jouw omschrijving, M. zou ik de gehele vijver op een warme voorjaarsdag eens volledig leegmaken, slibvrij maken en kuisen.Het water kan je er uit halen met een dompelpomp.(Indien je Koii's hebt kan je een deel van het water bewaren in een opblaasbaar zwembadje voor de meeste andere siervissen is dat niet nodig)
    - filter reinigen + eventueel UV lamp vervangen
    - Planten eventueel scheuren en in nieuw mandje(zorg ook voor vijvergrond).
    - Bij het terug opvullen gebruik je best geen regenwater.
    Maandag 8 Oktober 2018 om 21:10