MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Carolien   Passiebloem 'Amethyst' (Passiflora 'Amethyst')

 • Carolien D.Ik ging er helemaal vanuit dat deze klimplant kon blijven zitten en alleen bloem-en bladverliezend was. Nu moet ik hem dus ieder jaar weer opnieuw geleiden langs mijn blokhut?
  Donderdag 18 Oktober 2018 om 12:27

6 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Eigenlijk zijn passieflora's groenblijvend, op voorwaarde dat het niet vriest. Bij vorst gaan op zijn minst de dunste takken kapot vriezen. De soort welke je staan hebt is zeker niet de meest winterharde. De kans is niet onbestaande dat je hem na de winter kwijt bent. In dit geval zal je hem dus niet meer moeten leiden. :-) Een oudere plant ( met dikkere stam ) maakt een grotere kans de winter te overleven.
  Je vergroot de plant zijn overwinteringskansen door.
  - Een dik pak bladeren rond de voet van de plant te leggen
  - De plant afschermen van de wind zonder al te veel tegen de bladeren aan te drukken en voor voldoende ademruimte te zorgen bij dagen zonder vorst.
  Donderdag 18 Oktober 2018 om 21:11
 • Carolien D. Carolien D. Dank je wel Pascal. Super jammer dat ik door mijn onwetenheid dus de verkeerde plant voor dit doel heb gebruikt. Maar ik zal in ieder geval jouw tips ter harte nemen en hem goed mogelijk beschermen tegen de vorst. Misschien helpt mijn aandacht en zorgen hem door de winter heen.
  Heb jij misschien een tip voor een plant die ik in het voorjaar zou kunnen planten die wel geschikt is om te laten groeien langs de rand van mijn blokhut dak?
  Vrijdag 19 Oktober 2018 om 11:44
 • Elise S. Elise S. Druif, klimhortensia, akebia Vrijdag 19 Oktober 2018 om 17:00
 • Pascal G. Pascal G. Je kreeg al enkele voorbeelden zie ik. Ook Wisteria of Campsis radicans zou gaan. Deze laatste moet je wel en zeker naar worteling wat meer in toom houden.
  In eerste instantie zou ik proberen de passieflora in leven te houden. De meest winterharde Passibloem is de Caerulea.

  Succes ermee.
  Vrijdag 19 Oktober 2018 om 20:23
 • Carolien D. Carolien D. Dank jullie wel voor jullie reacties. Ben er goed mee geholpen. Fijn dat jullie gereageerd hebben!
  Groetjes carolien
  Maandag 22 Oktober 2018 om 21:11
 • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan. Maandag 22 Oktober 2018 om 21:12