MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jonathan B.Hoi! Kan er me iemand tips geven hoe ik mijn taxushaag wat voller krijg? Aan de ene kant doet hij het prima en is hij mooi vol. De andere kant is een ander verhaal. De vorige eigenaars hebben ze kennelijk niet goed verzorgd.
  Veel websites op het internet spreken elkaar tegen. De ene zegt om alle kleine takjes af te knippen tot aan de "stam". De ander zegt dan gewoon "met rust laten".
  Wat zou ik doen of valt er niks meer mee aan te vangen? Zoals je merkt doet het bovenste deel het wel goed.Groetjes, Jonathan
  Donderdag 18 Oktober 2018 om 21:21

1 reactie

 • Jeannette v. Jeannette v. Waarschijnlijk heeft er iets tegenaan gestaan waardoor de nu wat kale kant te weinig licht kreeg. Binnen een paar jaar zal je zien dat er weer nieuwe uitlopers op de takken verschijnen. Alleen de dode takjes wegknippen, de rest mooi heen laten doen en 1 á 2x per jaar snoeien zodat de uitlopers zich weer kunnen vertakken. Ook de bovenkant 1x per jaar snoeien.

  Taxus is een plant die veel verdraagt en heel oud kan worden; 400 jaar is niks voor een Taxus. Een nadeel is dat ze wat trager groeit dan veel andere groenblijvende hagen, maar dan heb je ook wat.
  Donderdag 18 Oktober 2018 om 22:10