MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

P.J. U.

 • P.J. U.Rhodo-snoei

  In welke maand kan ik het beste oude rhododendron-struiken (35 jaar oud, 3 meter hoog) terugsnoeien tot op de stam. Ik wil graag dat ze op de resterende stameinden (snoei tot op max. 50 cm. hoogte) weer uitlopen. Zie hoveniers dat op verschillende momenten in het jaar doen, maar wat geeft de grootste kans op uitlopen?
  Paul Ubbink - Bussum
  Zondag 21 Oktober 2018 om 08:19

2 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik denk niet dat het uitmaakt .Ze lopen altijd weer uit .Wij hebben ze jaren geleden ook heel kort gezet maar het duurt wel jaren voor ze weer groot zijn.Er stonden er hier veel toen we de grond kochten.We hebben er zelfs veel verplaatst in groepen en snoeien ze nu na alleen in vorm na de bloei.Bloei kan me niet heel veel schelen wel de mooie altijd groene massieven.Knoppen worden vaak aangetast door cicades, maar ze staan altijd mooi groen in ronde vormen gesnoeid en zijn dus ook in de winter mooi.Je kan nu snoeien of in het voorjaar. Zondag 21 Oktober 2018 om 10:17
 • P.J. U. P.J. U. Dank voor je reactie Roos. Begrijp ik het goed dat jullie dezelfde struiken vaker vormsnoeien, ook al gaat dat ten koste van de bloei?
  Omdat wij niet gesnoeid hebben moeten we nu de struiken op de profielfoto helaas tot op de stam terugsnoeien om weer een compacte vorm te krijgen.
  Zondag 21 Oktober 2018 om 10:44