MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pierre B.

 • Pierre B.In het begin van het jaar hebben wij een rhododendron verplant maar met de hete zomer staat hij er niet al te fris bij, wat doe ik het beste hem nu helemaal terug snoeien of wachten tot na de winter?
  Zondag 21 Oktober 2018 om 11:38

2 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik snoei atijd direkt terug als ik wat verplant en zeker een grote rhododendron.Wortelbeschadiging is onvermijdelijk met een grote struik en de zomer was warm en droog.Je kan het zonder problemen nu nog doen.
  Zondag 21 Oktober 2018 om 16:23
 • Jeannette v. Jeannette v. Als je hem per se wil snoeien dan kan dat maar wacht dan tot maart/begin april ivm. invriezen van de takken. Je kan de plant dan tot 30 cm terugknippen. Je mist een jaar bloemen maar tegelijkertijd scheelt het veel voor de plant omdat die dan geen energie hoeft te stoppen in bloei. Zorg ondertussen dat de plant niet te droog staat.

  Verder loont het om na de eerste watergift een mulchlaag van een cm of 4 dik op de wortels te leggen waarbij die laag wegblijft van de stam. Compost is daarvoor prima, maar ook tuinturf of boomschors. Zo blijft de grond langer vochtig.
  Zondag 21 Oktober 2018 om 19:36