MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sjoerd J.Hi tuinliefhebbers,

  Deze zomer onze tuin laten aanleggen en ook een gedeelte gras. Nu heb ik het gras afgelopen week bekalkt en bemest maar nu zit er een schimmel in het gras (zie foto). Hoe kunnen we het gras weer gezond krijgen?

  Gr Sjoerd
  Maandag 22 Oktober 2018 om 18:45

2 reacties

 • Roos T. Roos T. Kalken en bemesten moet je eigenlijk niet tegelijk doen.Eerst zou je ook moeten weten of je wel bekalken moet door te weten hoe je PH(zuurgraad )van de grond is.Er bestaan eenvoudige PH meters te koop in tuincentra .Ik zie veel kale plekken die je nu nog zou kunnen bijzaaien als je grond niet te nat is .Ook voetstappen op de aarde die makkelijk de grond verdichten als de grond nat is.
  l
  Maandag 22 Oktober 2018 om 19:27
 • Pascal G. Pascal G. Je kan inderdaad tussen zaaien maar als er veel bomen in de buurt staan zou ik dat nu niet meer doen.De bladeren zouden het jonge gras verstikken en de bladeren samenharken is op pas gezaaid gras ook geen goed idee. In dit geval wachten met tussen zaaien tot in het voorjaar.
  Doordat het de voorbije weken amper regende lossen de gegooide voedselkorrels maar heel langzaam op waardoor schimmel de kans kreeg om op deze korrels te groeien. Niets om je zorgen over te maken.
  Maandag 22 Oktober 2018 om 20:53