Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • HeidiDe bonte specht is weer langs geweest. Had ik dit insectenpuntdakje expres wat lager gezet in de hoop dat het niet op zou vallen... :-(
    Donderdag 25 Oktober 2018 om 22:00

15 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Ik heb twee jaar geleden nog één bijenhotel in veiligheid knn brengen door er een kooi van fijne kippedraad op zo ern 10 cm afstand voor te hangen. Het is geen gezicht maar de bijen zijn veilig en ze duikelen er gewoon doorheen als ze terug eitjes willen leggen. Mss een ideetje ??
    De bewoners van het andere hotel waren ook reddeloos verloren:-(
    Vrijdag 26 Oktober 2018 om 10:53
  • Jeannette v. Jeannette v. Ha, die specht is hier ook langs geweest. Maar Grote Liefde geeft de gaatjes in een houten klos geboord en dus geen houvast. Was een vermakelijk schouwspel...

    Wel een slimmerik die bij jou langs is geweest, @Heidi

    Vrijdag 26 Oktober 2018 om 20:45
  • Heidi Heidi Moet inderdaad naar een oplossing zoeken zoals die bij jou @Marianne Vandemoortele. Heb al een goeddeels verwoest groot insectenhotel en eentje die een maatje kleiner is. Zelfde probleem. Maar in het bovenstaande puntdakje zitten notabene strootjes die leeggegeten zijn! Heb aan de pui van het huis ook vier mussenkasten waarvan er één nu een extra groot gat heeft. Ook gedaan door die specht. Het getik daarvan is regelmatig door het hele huis te horen...
    Vrijdag 26 Oktober 2018 om 20:47
  • Heidi Heidi Slimmerik? Een dondersteen is het @Jeannette van Leijden die ik eigenlijk ook niet wil missen. :-)
    Vrijdag 26 Oktober 2018 om 20:49
  • Marianne V. Marianne V. Laat ons zeggen dat ik hem eigenlijk liefst ergens anders zie: de eerste keer had hij een diep gat van 7-8 cm in onze liriodendron geklopt/ geboord op zo' n anderhalve m hoogte. En ondanks het feit dat ik de ganse wonde met wondafdekmiddel opgevuld heb ( een ganse tube erin! ) heeft er meer dan een jaar vocht uit de stam gesijpeld. En de tweede keer hoorden we idd ook geklop en hing hij doodleuk aan het bijenhotel om de bijenlarven eruit te peuteren, resultaat, alle bamboestokjes opengepierd en alle bijen opgegeten. Ik zie hem hier liever niet zo dicht meer komen :-)
    Vrijdag 26 Oktober 2018 om 21:38
  • Heidi Heidi Zo raar @Marianne Vandemoortele, allebei jouw berichten kwamen in mijn mailbox ‘reclame’ terecht. Terwijl ze gewoon van MijnTuin komen. Merkwaardig.
    Inderdaad zou ik de specht ook liever niet op die manier in mijn bomen hebben...
    Zaterdag 27 Oktober 2018 om 23:06
  • Marianne V. Marianne V. Idd raar ,heidi, ik heb ze nochtans op dezelfde manier als anders getypt/gepost . Halloween-spook aan het werk ??? :-)
    Zondag 28 Oktober 2018 om 07:59
  • Heidi Heidi Heb er toch opnieuw gevonden bij ‘reclame’. :-O Het zal dus inderdaad het spook zijn...
    Dinsdag 30 Oktober 2018 om 14:12
  • Marianne V. Marianne V. Alleen van mij heidi of ook nog van anderen ?
    Dinsdag 30 Oktober 2018 om 14:14
  • Heidi Heidi Alleen van jou! Bizar!
    Dinsdag 30 Oktober 2018 om 14:15
  • Pascal G. Pascal G. Creatief vogeltje. :-)
    Donderdag 1 November 2018 om 22:14
  • Heidi Heidi Heb het huisje verstopt op een plek onder de overkapping gezet. Raad eens wat? Het is nu totaal verwoest! Tssss....
    Vrijdag 2 November 2018 om 00:26
  • Heidi Heidi Inmiddels hebben ook andere tuinvriendjes zich in mijn reclamebox verzameld. Het is maar goed dat ik regelmatig kijk want anders...!
    Vrijdag 2 November 2018 om 00:28
  • Pascal G. Pascal G. Je kan het riet vervangen door korte boomstronkjes waarin gaten geboord zijn. 'k Heb vroeger nog meegemaakt dat alle opkomende bonen uitgetrokken werden door eksters.
    Vrijdag 2 November 2018 om 21:51
  • Heidi Heidi Al mijn insectenhotels zijn regelmatig doelwit. Brutaaltjes!
    Vrijdag 2 November 2018 om 21:59

8 tuiniers vinden dit leuk