Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Cecile G.In huis heb ik een colocasia (olifantsoor) die af en toe 'zweet' er komen dan druppeltjes te hangen aan de bladpunt. Ze zijn wat kleverig. Op sommige dagen zweten ze wel een half borrelglaasje vol per blad. Op zonnige dagen gaat het harder dan op bewolkte dagen, maar ik scherm altijd tegen direct zonlicht. Weet iemand waarom de colocasia dit doet en hoe ik het kan laten stoppen? Want als dit door blijft gaan ga ik de plant wegdoen, hoe mooi ik hem ook vind.
    Zaterdag 17 November 2018 om 10:17

3 reacties

  • Luc B. Luc B. Volgens mij hebben alle planten dit wel, enkel valt dit bij planten met grote bladeren veel meer op. Hoe minder water we ze zullen geven, hoe minder ze zullen 'zweten', maar natuurlijk te weinig water zal zorgen dat de bladeren dan weer gaan verdrogen. Ik heb dit zelfde voor met mijn Musa's, natuurlijk zijn deze druppeltjes op de vloer niet leuk, maar is dus een volledig normaal verschijnsel.
    Maandag 19 November 2018 om 07:18
  • Rosette B. Rosette B. Dit fenomeen wordt 'guttatie' genoemd en is het gevolg van een onevenwicht tussen de hoeveelheid water die de plant krijgt en wat de wortels kunnen opnemen en de luchtvochtigheid. Google maar eens op guttatie bij colocasia.
    Maandag 19 November 2018 om 08:14
  • Cecile G. Cecile G. thnx Luc en Rosette :)
    Dinsdag 20 November 2018 om 00:13