Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

  • Sonja H. Sonja H. Rhododendron snoeien
    Over het algemeen is het niet nodig de rododendron (Rhododendron) te snoeien. Een Rhododendron snoeien is alleen nodig alleen als je hem te groot geworden vindt of als de bladeren geel verkleuren. Als je wilt dat de Rhododendron zich herstelt, moet je hem streng terugsnoeien. Daar waar je hem snoeit, loopt hij namelijk uit.
    Wanneer snoeien?
    Snoei de Rhododendron eind maart of begin april. Gebruik voor de dikke twijgen een scherpe snoeizaag of een stevige takkenschaar. Je krijgt hiermee betere zaag- of knipsneden en dat voorkomt infecties bij de plant. Na het snoeien ziet de Rhododendron er niet zo mooi uit, maar de knoppen ontwikkelen zich het volgende voorjaar en de Rhododendron gaat opnieuw uitlopen.

    Zaterdag 8 December 2018 om 22:53
  • Roos T. Roos T. Heb je het over een veredelde soort of over de wilde Rhodo ponticum?
    Maandag 10 December 2018 om 09:50
  • Jaap Piet Jan Kees U. Jaap Piet Jan Kees U. Gewoon de algemene rhododendron struik
    Maandag 10 December 2018 om 16:11
  • Jaap Piet Jan Kees U. Jaap Piet Jan Kees U. Maar maakt het uit als ik hem heel laag heb gesnoeid voor de uiteindelijke vorm
    Dinsdag 5 Maart 2019 om 18:55