Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • KarinWelke planten kunnen goed tegen wind? Op de stoep staan twee grote plantenbakken die ik in het voorjaar opnieuw wil inplanten. Ze staan flink in de wind. Ik had er o.a. Rudbeckia's in gezet maar die lijken het niet te halen. Ik zoek vaste planten van ca. 30 cm tot 1 m. Bij voorbaat dank.
    Zondag 13 Januari 2019 om 10:23

6 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Rudbeckia's in pot durven 's winters al eens wegblijven. Wat dacht je van de Hemerocallis stella de oro? Het is een daglelie welke doorlopend nieuwe bloemen maakt.Bovendien kunnen de wortels zeer goed tegen de vorst.
    Woensdag 16 Januari 2019 om 21:20
  • Karin Karin Ik heb ze vorig jaar pas van potten in de tuin verplaatst naar de winderige bakken aan de voorkant en ze lijken te overleven. Hopelijk ook bloei. Dank voor de tip!
    Zaterdag 16 April 2022 om 09:54
  • Tjokie B. Tjokie B. plantten die goed er tegen kunnen zijn de lavendel/siergrassen/hertshooi (Hypericum 'Miracle is een nw variant 50-60 cm)Portulaca grandiflora/goudsbloemen/afrikaantjes/Alchemilla mollis aangezien ik niet weet hoe groot je bak is hou ik het deze
    Zaterdag 16 April 2022 om 11:20
  • Karin Karin Nou er gaat regelmatig iets dood dus ik ga deze lijst bewaren!
    Zaterdag 16 April 2022 om 16:44
  • Pascal G. Pascal G. Tjokie, lees de vraag van k a nog eens goed. Ik zie daar verschillende éénjarige in jouw lijst staan.
    Zondag 17 April 2022 om 08:40
  • Tjokie B. Tjokie B. moet hij zelf weten wat hij doet je kan ze er ook tussen zetten /ik reageer op de vraag plantten die in een winderige omgeving doen. het zijn 4 vastte en 3 eenjarige dus.................
    maar je heb gelijk :))
    Zondag 17 April 2022 om 10:35