MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tamara E.

 • Tamara E.Ik moet wat planten die snoei vereisen in deze periode van het weekend verhuizen naar een nieuwe tuin...snoeien en herplanten, of alleen herplanten en de snoei even uitstellen?
  Dinsdag 15 Januari 2019 om 16:01

6 reacties

 • Roos T. Roos T. Over welke planten spreek je?Vaste planten kan je helemaal kort zetten en de meeste heesters zou ik ook wat terug knippen omdat je toch wat wortelschade oploopt bij verplanten. Dinsdag 15 Januari 2019 om 17:14
 • Tamara E. Tamara E. Zou gaan om rozemarijn en wat bessenstruiken (tros-, kruis- en cassis-) in elk geval. Ik krijg tzt nog een druivelaar uit mijn ouders tuin, maar nog niet bekend wanneer die overgaat.
  Vroeg het me af of dat niet teveel in 1 keer wordt voor een plant om te verwerken; én herwortelen, én de snoeiwonden helen.
  Dinsdag 15 Januari 2019 om 17:18
 • Roos T. Roos T. Ik snoei juist planten die ik verplant omdat je toch wortelschade hebt bij verplanten.Heb geen ervaring met fruit maar vermoed dat dat niet anders zal zijn.Heb je al gezocht op internet.Daar zal je vast wat vinden .
  Dinsdag 15 Januari 2019 om 19:59
 • Pascal G. Pascal G. Aangaande de bessenstruiken zal je bij het verplanten een deel van de wortels verliezen en - of beschadigen. Je dient al deze struiken op zijn minst voor 1/3 terug te snoeien van zodra je ze verplant hebt. Voor het zekerste kan je gedurende de eerste weken na verplanten bij vorst de struiken wat toedekken met een vorstvlies. Laat zo weinig als mogelijk tijd tussen het uithalen en het herplanten. Dinsdag 15 Januari 2019 om 20:18
 • Wies P. Wies P. Hier is vorst voorspelt, als het kan zou ik wachten. Dinsdag 15 Januari 2019 om 20:36
 • Tamara E. Tamara E. Ok duidelijk, merci.
  Ik woon pal aan het water, vorst laat hier altijd wat langer op zich wachten..maar hou t in de gaten. Maar heb geen keuze in het uithalen, moet echt dan.
  Woensdag 16 Januari 2019 om 09:29