MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Luts L.Ik heb een taxusboom maar die heeft jarenlang geklemd gezeten tussen twee coniferen. Daarom is de boom uit balans gegroeid (sommige takken zijn twee meter lang en andere stukken zijn kaal). Volgens mij is de taxus goed te snoeien maar ik heb advies nodig hoe ik de boom het beste snoei zodat de boom overal weer wat voller, groener kan worden. Wat moet ik met welke tak doen (wel/niet snoeien, vanaf hoeveel centimeter, met zaag of takkenschaar).

  Heel erg fijn als jullie me kunnen helpen!! Ik ben radeloos.

  P.S. De stammen van de coniferen links en rechts van de taxus staan nog. Die gaan we nog omkappen dus let er maar niet op.

  P.S. 2 Ik heb nog veel meer foto's genomen, ook close-up en ook van grotere afstand zodat je de groeirichting beter kunt zien, maar ik kan geloof ik maar 1 foto uploaden. Klopt dat? Op deze zie je de takken vanaf de stam het best. Misschien kan ik dit bericht tussentijds bewerken en een andere foto uploaden..? Zeg het maar.
  Zaterdag 26 Januari 2019 om 01:23

2 reacties

 • T. A. T. A. Taxus is neel goed snoeibaar. In dit moeilijke geval zou ik hem helemaal bij de grond afzagen . Je krijgt dan dit voorjaar op die plek allemaal nieuwe scheuten. Je kan er dan voor kiezen alle scheuten te laten staan, je krijgt dan een bossige struik, of slechts een scheut te laten staan, die je dan omhoog helpt middels vormsnoei.
  Zondag 3 Februari 2019 om 14:16
 • Bianca .. Bianca .. Je kunt ook terug snoeien tot op de stam. Vanuit de stam komen dan nieuwe takken. Zaterdag 9 Februari 2019 om 23:44