MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Bastiaan H.Ik heb twee plantenbakken van cortenstaal van 40 hoog en 160 lang en 80 breed. Hierin staan Rhus thyphina. Het is 5 jaar geleden dat ze zijn aangeplant en inmiddels is zijn ze goed gegroeid. Ze bloeien jaarlijks, geven nieuwe uitlopers de takken worden steeds dikker. Aangezien het één en al wortel is vraag ik mij af of het mogelijk om de wortels te snoeien? En wanneer kan dat het beste?
  Zaterdag 26 Januari 2019 om 08:44

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Wij hebben een Rhus (Glabra)in volle grond. Als we hem terugsnoeien doen we dat na de bloei (begin september is dat bij deze soort)(ik weet niet of dit de beste periode is maar het lukt wel zo). Het zijn natuurlijk grote planten voor in een pot. Zijscheuten via worteluitloop zou ik sowieso weghalen. Aangaande jouw moederplant,.... Hoe meer wortel je verliest of weghaalt bij het verplanten des te meer je de kruin dient terug te snoeien.
  Beter zou zijn de Rhus in volle grond te zetten.
  Zaterdag 26 Januari 2019 om 12:31
 • Sonja H. Sonja H. Kan ik de Rhus typhina snoeien?
  Snoeien is ongewenst, omdat de natuurlijke vorm prachtig is. Mocht het toch nodig zijn, doordat bijvoorbeeld takken zijn afgebroken, dan kun je takken verwijderen in juni of compleet terugsnoeien tot op 10 centimeter in de wintermaanden. Ondanks een goede verzorging wordt de fluweelboom meestal niet erg oud: hij gaat tien tot twintig jaar mee.
  Zaterdag 26 Januari 2019 om 13:37
 • Pascal G. Pascal G. Wij hebben onze Rhus al 2 keer gesnoeid en dat kwam telkens terug goed. Om den duur worden ze nu éénmaal te hoog en we willen niet dat onze buren er last van hebben. Zaterdag 26 Januari 2019 om 14:20