Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Annemarie S.

 • Ruim een jaar geleden 2 haagjes van struikklimop geplaatst. Ze zijn goed aangeslagen en gegroeid. Helaas......... in januari voltrok zich een kleine ramp.
  Gestaag werden de struikjes, in rap tempo, ontdaan van alle blad en staan alleen de bladsteeltjes nog op de bladstengel. Wat kan hier aan de hand zijn. ( Ik kan geen kevers of andere plagen ontdekken). Moet ik de planten als verloren beschouwen of lopen ze gewoon weer uit als ik je na de vorst laag terugsnoei?
  Annemarie
  Vrijdag 1 Februari om 07:52

5 reacties

 • Roos T. Er zijn ook schimmels die klimop aantasten en ook een bacterie ziekte.Zoek eens onder vetvlekziekte en bacterieziekte in klimop.Weet niet od er nog bestrijdings middelen bestaan. Vrijdag 1 Februari om 09:41
 • Annemarie S. Roos,
  Dank je voor je snelle reactie. Ik ga aan de slag met je advies, wat ik me wel afvraag of bij schimmel of bacterieziekte het gezonde blad in een nacht volkomen kan verwijnen.
  Vrijdag 1 Februari om 11:05
 • Bert E. Reeen vinden klimop ook lekker.Kan dat het geweest zijn? Vrijdag 1 Februari om 12:53
 • Annemarie S. Bert, dat zou heel goed een mogelijkheid kunnen zijn. Ze lopen regelmatig door de tuin. Ik heb al naar afdrukken in de grond gezocht maar de haagjes staan langs een half verhard pad, dus helaas geen hoefafdrukken. Ook in de sneeuw nog niets aan afdrukken gevonden. Maar ik zal allert zijn, de jonge boomaanplant is beschermd maar de klimop niet. Geen idee dat dit ook op het menu kon staan.
  Dank je voor het meedenken!
  Vrijdag 1 Februari om 13:19
 • Roos T. Nee in een nacht moeten het wel reeen zijn. Vrijdag 1 Februari om 16:11