Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Annette B.Waarmee kun je het beste de moestuingrond bemesten na de winter? Ik heb bakken waarin in afwisselend aardbeien en bv tomaatjes en rucola in oogst, maar de bodem is wel aardig uitgeput denk ik zo. Vrijdag 15 Februari om 12:50

3 reacties

 • Roos T. Roos T. Met compost door de bodem te werken en samen gestelde organische meststoffen als de planten op komen. .Zo doet mijn kleinzoon het hier althans..
  Vrijdag 15 Februari om 18:47
 • Geert-Jan M. Geert-Jan M. Alleen maar 3cm compost bovenop de grond leggen.( niks geen bemesters kopen)
  Nu doen en waneer je gaat planten er ligt doorheen harken.( niet er doorheen spitten dat dood de goede bacteriën!)
  Dan opnieuw ( als een mulch) weer 2 a 3 cm compost eroverheen en dat laat je met rust..( dit helpt vocht in de grond te houden en helpt tegen onkruid)

  Bij aardbei en tomaat wat stro daarover zodat het zand niet opspat tegen de vruchten ( dat erop doen allenen waneer de eerste vruchten verschijnen)

  In de herft ( of einde van het seizoen ) weer ee. Dikke laag compost eroverheen en dit weer licht erdoor harken in het voorjaar ( start nieuw seizoen)
  Dit zorgt voor een top grond kwaliteit!

  Mocht je geen verbeteringen zien de grond testen! Dat geeft precies aan wat er mist in jou grond( niet de adviezen opvolgen om dan chemische toevoegingen te gaan gebruiken)

  ALLES ORGANISCHE!

  Succes
  Vrijdag 15 Februari om 23:33
 • Annette B. Annette B. Heel hartelijk bedankt voor je reactie. Vind ik fijn. Zaterdag 16 Februari om 14:11

1 tuinier vindt dit leuk