MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Alfons B.Hallo,ik ben van plan om lotuszaden te laten kiemen,nu moet er van het zaadje een stukje afgehaald worden om het kiemproces te versnellen.Op internet lees ik diverse plekken om een stukje van het zaadje af te halen maar wat is nu de beste?van het ronde gedeelte of van het gedeelte waar het steeltje aan gezeten heeft?Als iemand het weet dan hoor ik het,alvast dank.
  Zondag 17 Februari 2019 om 08:12

6 reacties

 • Adrie D. Adrie D. Ik ben zeker geen expert maar misschien heb je hier iets aan : https://nl.m.wikihow.com/Lotusbloem

  Indien je genoeg zaden hebt zou ik zelf meerdere dingen proberen
  Zondag 17 Februari 2019 om 14:44
 • Marianne V. Marianne V. Op de sites die ik vind is het de puntige kant die een stukje af moet. Heb het vorig jaar zelf geprobeerd met zaden uit gedroogde lotusvruchten die als versiering verkocht worden maar was geen succes. Onvoldoende kiemkracht wegens vermoedelijk te oud en vooral mijn eigen schuld : het water in de container onvoldoende ververst waardoor er wel een tweetal gekiemd zijn maar naderhand toch beginnen schimmelen :-( Heb ondertussen ook een kweker gevonden in BelgiĆ« , dus mss koop ik planten.
  Was wel leuk als experiment
  Zondag 17 Februari 2019 om 14:52
 • Alfons B. Alfons B. Adrie die had ik ook al gezien,op de you tube filmpjes wordt juist een laagje van de andere kant afgeschuurd,ik ga het wel gewoon proberen. Zondag 17 Februari 2019 om 20:06
 • Adrie D. Adrie D. Ik heb zelf vorige zomer palmboomzaden meegenomen uit Turkije en voor de gein geprobeerd of er iets uit wou groeien. Omdat ik ook niet wist waar te vijlen en er toch genoeg had, heb ik met een bandschuurmachine ( veel gemakkelijker dan een handvijl ) de zaden bewerkt op verschillende plekken.
  Er zijn uiteindelijk 4 plantjes opgekomen maar omdat ik alle bewerkte en ook nog een aantal onbewerkte zaden in 1 pot heb gestopt zonder iets te registreren, weet ik nu nog niks ; niet zo slim van mezelf dus :-)
  Misschien wel handig is dit : in plaats van weken in een glas lauwwarm water is het gebruik van een thermofles veel handiger ; het water blijft dan gemakkelijk 12 uur warm.
  Veel plezier met experimenteren en hopelijk succes !! :-)
  Zondag 17 Februari 2019 om 21:09
 • Alfons B. Alfons B. Hoi adri,ik heb de zaden in een vissekom gedaan met een verwarmingselement voor een aquarium die het water op 24 graden houdt,4 van de 10 zaden zijn an het kiemen.Als ik een thermosfle zou gebruiken zou dat goed gaan omdat er geen zon bij komt?ik zal volgweek een foto plaatsen met het verloop.Maar toch bedankt voor de tip. Zondag 17 Februari 2019 om 21:52
 • Marianne V. Marianne V. https://www.botanici-shop.nl/c... Maandag 18 Februari 2019 om 08:03