Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Anita D.Een jaar of 4-5 geleden zijn er enkele bamboeplanten (het lijken twee verschillende soorten) in onze tuin geplant. Ze zijn omgeven door vrij veel bestrating en een schuur en tot op heden heb ik nergens anders in de tuin bamboe op zien komen, de buren ook niet. Nu willen we wat bestrating rondom de bamboe weghalen en er borders van maken, maar ik weet niet of dit woekerende bamboeplanten zijn en we dan dus binnen de kortste keren borders vol bamboe hebben. Via foto's en info op internet kan ik de soort niet bepalen; is er iemand die dat wel kan en kan zeggen of de bamboe woekerend is of niet? Ik heb wel begrepen dat de soorten te onderscheiden zijn aan o.a. de manier waarop nieuwe takjes bij de knopen uitkomen, dus daar heb ik foto's van gemaakt. De ene soort (dikkere stammen, grotere bladeren) is nu ruim 3 meter hoog, de andere soort (takken en bladeren fijner) ongeveer 2 meter hoog. De dichtstbijzijnde " open" grond ligt op ongeveer 3 meter van de bamboe, maar daar heb ik nog nooit bamboe zien opduiken en dat zou je toch wel verwachten bij een woekerende soort?) Kan iemand me helpen de soort te bepalen?
    Zondag 17 Februari 2019 om 13:27

1 reactie

  • Anita D. Anita D. Ik heb twee nieuwe berichtjes geplaatst met nog twee foto's (kon kennelijk maar 1 foto per bericht plaatsen...)
    Zondag 17 Februari 2019 om 13:32