MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

2 reacties

 • John u. John u. De amelanchier lamarckii 'Fastigiata' is een prachtige blikvanger voor jouw tuin door de vele witte bloemen die in april en mei aan deze beveerde boom verschijnen. Nog voor het blad aan de boom verschijnt, beginnen de witte bloemen te bloeien. Dit zorgt voor een witte wolk die opvalt tussen andere planten in het voorjaar. Naast de hoge sierwaarde zorgt de 'Fastigiata' ook voor een schaduwplek in je tuin.

  Lees Meer Meer informatie over Amelanchier lamarckii 'Fastigiata'

  Het blad heeft bij het uitlopen een bronsrode kleur. Richting de zomer kleuren de bladeren naar donkergroen, met aan de onderkant een grijsgroene gloed. In het najaar geniet je van een prachtig herfsttafereel door de gele, oranje en rood gekleurde bladeren. De 'Fastigiata' is een cultivar van de krentenboom en krijgt dus ook krenten. Deze hebben een blauwzwarte kleur en zijn in trek bij verschillende vogelsoorten. Houd er rekening mee dat de krenten je bestrating kunnen kleuren.

  De 'Fastigiata' krijgt een uiteindelijke hoogte van maximaal 10 meter. Dit maakt de boom geschikt als blikvanger in zowel de grote als kleine tuin. De 'Fastigiata' is goed winterhard en overleeft de Hollandse winters met gemak. Ga je de boom planten? Houd er dan rekening mee dat de 'Fastigiata' gevoelig is voor verdichting en verharding. Wel is de boom goed windbestendig.

  Zo verzorg je de 'Fastigiata'
  De 'Fastigiata' is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft de boom nauwelijks te snoeien, alleen voor vormbehoud. Op de meeste gronden groeit de boom goed, maar de voorkeur gaat wel uit naar een matig droge tot licht vochtige grond. Plant de boom op een zonnige of licht schaduwrijke plek in je tuin.
  Donderdag 28 Februari 2019 om 11:38
 • Mieke V. Mieke V. bedankt !
  Donderdag 28 Februari 2019 om 12:07