Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Wim V.Na de extreem warme zomer van vorig jaar bestaat mijn gazon nu uit 90% mos en 10% gras. Wie kan mij het beste advies geven om dit op te lossen zodat ik tegen volgende zomer terug een gazon met gras heb. Ik kijk uit naar jullie reacties. Alvast bedankt. Vrijdag 1 Maart om 22:49

3 reacties

 • Geert-Jan M. Geert-Jan M. Ik denk dat jou grond PH waarden verkeert zijn.... of krijgt het teveel schaduw?

  Ik zou kijken naar een andere gras soort die beter geschikt is voor jouw situaties.
  Of aangezien het mos goed doet bij jou een mos gazon! Super hip! En weinig onderhoud :)

  Zaterdag 2 Maart om 21:35
 • Pascal G. Pascal G. De voorbije zomer is niet rechtstreeks de reden voor mosgroei. Je hebt het hier over 90% mos en 10% gras dus eigenlijk heb je het te ver laten komen. Door de eerste mosvorming telkens weg te harken kan je heel wat problemen vermijden.
  Het lijkt me niet dat je een schaduwrijke tuin hebt. Hoe is jouw bodem? De zuurtegraad kan je onder meer bij Aveve laten meten.
  Bij de gras-mos verhouding welke jij opgeeft zou ik sowieso herzaaien (of grasmatten leggen). Spit eerst het perceel om. Zelf heb ik goede ervaringen door hierbij grote hoeveelheden compost te vermengen. Het is nu de ideale tijd van het jaar om aan de slag te gaan.
  Vrijdag 8 Maart om 20:51
 • Wim V. Wim V. Ik heb ondertussen gazon eens enkele keren grondig geverticuteerd, meststoffen met antimos gestrooid en het is al direct een gans ander zicht. Plaatsen waarvan ik dacht dat er geen gras meer groeide, zien nu terug groen van het gras en de kale plekken nog eens met verticuteerhark bewerken zodat het teruggroeiend onkruid weg is en als het enkele dagen een 15-tal graden zou kunnen zijn, deze kale plekken opnieuw inzaaien met gras. Dan denk ik tegen eind mei wel terug een groen gazon te hebben. Bedankt ook voor jullie tips. Zaterdag 6 April om 10:24