MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ruud B.Ik heb een boom in de tuin staan die er altijd slecht uitziet. Geen idee wat het is en wat ik kan doen om hem weer tot leven te wekken.In de zomer zit hij altijd vol ongedierte in het blad. Moet ik hem verwijderen?
  Zaterdag 2 Maart 2019 om 14:35

4 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Waarom zou je die heester verwijderen? Ongedierte in het blad is op zilch geen ramp. Heb je de plant al eens flink teruggesnoeid en voeding gegeven? Dat wil nog wel eens helpen.
  Het zou kunnen dat de plant last heeft van het viburnumhaantje. In de handel zijn middelen beschikbaar waardoor blad vies gaat smaken zodat het onaantrekkelijk wordt voor beestjes.
  Maak evt. van de zomer nog eens een foto van deze Viburnum burkwoodii zodat te zien is wat je precies bedoeld. Viburnum zijn over het algemeen makkelijk planten.
  Zaterdag 2 Maart 2019 om 17:27
 • Ruud B. Ruud B. Hallo Jeannette, heel erg bedankt voor jouw reactie. Ik ga zeker jouw advies opvolgen. Zaterdag 2 Maart 2019 om 18:00
 • Bert E. Bert E. Is het geen viburnum rhytidophyllum? Zondag 3 Maart 2019 om 09:50
 • Jeannette v. Jeannette v. Is goed mogelijk, op mijn kleine scherm kan ik dat niet goed zien. Maar het advies veranderd daar niet door :-) Zondag 3 Maart 2019 om 19:48