Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

13 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Als je de Stella 'd Oro een goede humusrijke bodem geeft en regelmatig eens opkuist is deze zelfs doorbloeiend. Zelf hou ik er meer van de daglelies per soort als individuele planten te zetten maar smaken verschillen natuurlijk.
    Vrijdag 15 Maart 2019 om 22:07
  • Margo G. Margo G. Ik gebruik ze op twee manieren als onderhoudsarme vakbeplanting maar ook als individuele plant in de voorgrond van de border. Beide geeft een mooi resultaat. Stella d’Oro bloeit inderdaad bijna het hele seizoen.
    Vrijdag 15 Maart 2019 om 22:13
  • Danny V. Danny V. Bij mij bloeien ze de laatste 2 jaar niet meer , iemand 'n idee?
    Ze staan onder een magnolia en japanse kerselaar, veel groen (loof) maar géén bloemknoppen meer.
    Zaterdag 16 Maart 2019 om 12:47
  • Margo G. Margo G. Mijn gok is dat ze te droog staan. Onder bomen is de grond vaak droog bovendien moeten ze dan concurreren met de boom die veel groter en sterker is. De daglelie overleeft dat wel maar zal weinig of niet bloeien.
    Zaterdag 16 Maart 2019 om 19:10
  • Pascal G. Pascal G. Vandaag gezien dat ze hun eerste bloemknoppen krijgen.
    Zondag 17 Maart 2019 om 21:05
  • Danny V. Danny V. @margo Thx; goede tip, zou wel eens kunnen want dat stuk is ook de droogste zone van de tuin.
    Maandag 18 Maart 2019 om 09:01
  • Margo G. Margo G. Nu al bloemknoppen! Is dat een speciale vroege soort Pascal?
    Maandag 18 Maart 2019 om 21:02
  • Pascal G. Pascal G. Helemaal niet.Stella 'd oro. Die staan in bloembakken en krijgen ieder jaar nieuwe potgrond. Tot in de nazomer bloeien ze. Het voorbije weekend zag ik de eerste knoppen.
    Maandag 18 Maart 2019 om 21:19
  • Pascal G. Pascal G. https://www.mijntuin.org/garde...

    De eerste 2 foto's zijn vorig weekend genomen.
    Maandag 18 Maart 2019 om 21:27
  • Margo G. Margo G. Ongelofelijk, heb zelf jarenlang Stella d’Oro gehad maar bij mij bloeide die nooit zo vroeg. Wij zitten wel wat verder landinwaarts volgens mij en onze tuin is ook wel tamelijk onbeschut (open aan de noord en oostkant). Misschien heeft het daarmee te maken. Stiekem wel een beetje jaloers...
    Dinsdag 19 Maart 2019 om 19:12
  • Pascal G. Pascal G. Niet jaloers zijn hoor. 'k Heb jouw foto's al gezien en je hebt zelf een pracht van een tuin. Die bakken plaatsen we 's winters tegen de woning aan. Zo krijgen ze 's winters geen water en kunnen de bakken niet open vriezen. Ze zijn een beetje te prijslijk om kapot te laten gaan. :-)
    In dit opzicht hebben de daglelies dus wel beschut gestaan.
    Toch heeft de zeer korte winter er voor gezorgd dat toch enkele planten (bijna letterlijk :-) ) het noorden kwijt. Zo heb ik van de Hemerocallis Wild Horses

    https://www.mijntuin.org/plant...

    het loof zelf moeten wegknippen omdat het 's winters niet afgestorven is en de Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' is al een poosje aan het bloemen.
    Dinsdag 19 Maart 2019 om 21:04
  • Margo G. Margo G. Dat is ook een fraaie daglelie. Hier waren alle daglelies volledig afgestorven. Ik heb niet hoeven knippen. Mijn gele daglelies staan nog maar net boven de grond. Maar ik oefen gewoon nog even geduld :-)
    Dinsdag 19 Maart 2019 om 22:32
  • Pascal G. Pascal G. Natuurlijk, alles op zijn tijd.
    Woensdag 20 Maart 2019 om 20:32

3 tuiniers vinden dit leuk