Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Cathy d.Dag iedereen, vorig weekend een nieuwe bloemenborder geplant met daarin enkele nieuwe rozelaars. Deze hangen volledig slap sedert we deze geplant hebben. Heb al water gegeven maar haalt niet veel uit. Is dit normaal en heeft er iemand een oplossing voor?
    Woensdag 27 Maart 2019 om 16:44

6 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Staan de rozen in de border op een plaats waar oude rozen verwijderd werden? Heel vaak zitten er dan veel aaltjes in de grond, en rozen die er al lange tijd staan kunnen die wel aan , maar nieuw geplante rozen krijgen vaak de kans niet om kleine worteltjes aan te kweken want die worden meteen opgevreten.Als dit de oorzaak is,eerst de aaltjes bestrijden door vb een jaar afrikaantjes te planten, en pas dan nieuwe rozen planten
    Woensdag 27 Maart 2019 om 22:50
  • Roos T. Roos T. Waren het rozen met blote wortels of uit een pot.Je moet rozen wel korter knippen als je ze plant ,Ik heb al heel wat rozen geplant en verplant .Ik knip ze wel terug tot op 3 ogen en geef ze goed water.Met klu,dus uit een pot,zorgen dat de kluit niet droog is.
    Donderdag 28 Maart 2019 om 09:22
  • Roos T. Roos T. Er bestaat tegenwoordig Rootgrow daarmee kun je nieuwe rozen planten op oude plaatsen.Heb het al heel vaak gebruikt hier met groot succes.
    Donderdag 28 Maart 2019 om 16:11
  • Roos T. Roos T. Geen afrikaantjes meer nodig om direct nieuwe rozen te planten op plaats waar al jaren rozen stonden.
    Donderdag 28 Maart 2019 om 16:23
  • Franca v. Franca v. Afrikaantjes is tegenwoordig echt niet meer nodig, Rootgrow en grond wisselen en inderdaad de rozen snoeien als dat niet gedaan is. Ik heb dat een paar jaar geleden met veel succes gedaan op plaatsen waar al rozen gestaan hebben.
    Donderdag 28 Maart 2019 om 16:24
  • Cathy d. Cathy d. bedankt voor jullie reacties, staan op een nieuwe plek, dus niet waar oude rozen stonden. De rozen werden gekocht in pot. @Roos Terwan, Ik ga ze een beetje insnoeien, in de hoop dat dit in orde komt.
    Vrijdag 29 Maart 2019 om 07:56