MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Nienke N.Hoi allemaal,

  Zon drie weken geleden heb ik een Weigela (Bristol Ruby) in mijn tuin geplant. Ik heb de plant voor het planten even in een bak water gezet zodat de wortels vocht konden opnemen en heb hem vervolgens in een gat met zwarte tuinaarde geplaatst.

  Helaas zag ik vandaag dat de bladeren wit/geel beginnen te kleuren vanuit de punt. Volgens mij horen deze gewoon groen (en gezond) te blijven. Kan iemand mij helpen waar dit op duidt en wat ik kan doen om dit te verhelpen?

  Alvast bedankt!
  Zaterdag 6 April 2019 om 19:33

6 reacties

 • Sonja H. Sonja H. Drie weken geen vocht gehad na het planten, ik denk dat dat het is. Zaterdag 6 April 2019 om 21:33
 • Sonja H. Sonja H. en bemeste tuinaarde kan ook het euvel zijn. Zaterdag 6 April 2019 om 21:34
 • Nienke N. Nienke N. Hoi Sonja,
  Bedankt voor je reactie. Ik heb de plant afgelopen weken nog regelmatig water gegeven omdat het weinig geregend heeft. Bemeste tuinaarde zou dan waarschijnlijk het euvel zijn. Zijn de wortels dan verbrand oid? En heeft het zin om de plant dan opnieuw te planten zonder bemeste tuinaarde?
  Zondag 7 April 2019 om 09:48
 • Pascal G. Pascal G. Wat ik zie zijn verbrande bladeren. Waarschijnlijk heeft de plant tot net voor je hem aankocht te weinig of geen natuurlijk zonlicht gekregen. Zondag 7 April 2019 om 22:05
 • Nienke N. Nienke N. Dag pascal,
  Bedankt! Jammer maar zou ongetwijfeld ook een mogelijkheid zijn.. al zou het zonde zijn van een plant die net gekocht is.. ik houd het in de gaten!
  Maandag 8 April 2019 om 17:52
 • Pascal G. Pascal G. Dit komt ongetwijfeld van zichzelf goed. Maandag 8 April 2019 om 21:14