Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Rina V.Hallo allemaal, we hebben ontzettend veel last van heremoes en pispotjes ( heet dat zo?). We bestrijden liever niet met schadelijke middelen, maar wat dan wel!!??. Iemand een giede oplossing?
    Zondag 28 April 2019 om 20:42

6 reacties

  • Rina V. Rina V. Dank voor je reactie.. maar ikzie dat niet zo zitten eigenlijk. Het door heel de tuin. Ik denk dat alles er dan aan onderdoor gaat.....
    Maandag 29 April 2019 om 08:19
  • Rob v. Rob v. Zeer vervelend onkruid. Heermoes wortelt metersdiep en pispotjes (haagwinde) is een vaste plant. Heermoes houdt niet zo van een rijk bodemleven, en bodemleven houdt niet zo van kunstmest (wel van compost). Het enige wat overblijft is uitputten van heermoes (steeds weghalen) en haagwinde diep, soms meer dan 20 cm, uitgraven (lukt niet erg indien bij andere vaste plant; geheel opnemen van de vaste plant, haagwinde tussen de wortels uithalen en plant weer terugzetten; alleen is deze tijd niet optimaal voor het herstel van de vaste plant, dus toch maar weer uitputten). Overigens is heermoes bestand tegen bijna al het gif, en tuinplanten niet. Ook Round-up werkt niet bij heermoes. Bij de haagwinde, als je héél voorzichtig omgaat met Round-up (met kwastje paar blaadjes een beetje bevochtigen zonder te knoeien) belast je het milieu minimaal en het werkt wel.
    Maandag 29 April 2019 om 17:17
  • Rina V. Rina V. Dank rob. We gaan aan de slag!!
    Maandag 29 April 2019 om 21:54
  • Rob v. Rob v. Oh, Rina, vergeten zie ik: je moet het wel even volhouden, om de halve week tot een week herhalen en kijken of het reageert.
    Dinsdag 30 April 2019 om 08:59
  • Rina V. Rina V.
    Dinsdag 30 April 2019 om 16:52
  • Rina V. Rina V.
    Dinsdag 30 April 2019 om 16:52