MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lidy G.

 • Lidy G.ik heb diverse pollen van Sedum spectabile "Herfstfreude"" in mijn tuin, die nú zo'n 40cm.hoog zijn(uiteraard nog zonder bloemen).
  Ik zou ze graag op deze hoogte in bloei zien,omdat de stengels, ze als je er niet op tijd bij bent om op te binden,zijwaarts op de grond liggen.Mijn vraag is:als ik ze nu drastisch inkort krijg ik dan het beoogde resultaat, mét bloemen of werkt dit niet hierbij.
  Bij voorbaat dank voor een reactie.
  Lidy
  Woensdag 1 Mei 2019 om 12:44

6 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik vrees ervoor; de lengte heeft vlgs mij vooral met water te maken: ik heb er op verschillende plaatsen staan en op de droogste en minst voedselrijke plaats zijn ze gemiddeld altijd 10-15 cm lager
  Het kan natuurlijk toeval zijn ...
  Als je ze snoeit ,gaan ze vlgs mij ofwel splitsen en een nog zwaardere kop krijgen( waardoor ze nog platter gaan liggen) , ofwel helemaal niet meer bloeien
  Woensdag 1 Mei 2019 om 13:09
 • Theo v. Theo v. Aansluitend op de reactie van Marianne. Van oude tuinbaas geleerd, bij tuinen op vochtige grond, de sedumplanten in het voorjaar kort na het uitlopen, (ruim) onderdoor lossteken. Dit geeft een groeiremming, de plant moet zijn wortelgestel herstellen en kan dan minder water opnemen, en wordt zodoende minder hoog/zwaar. De tuinbaas deed dit met zijn 'graaf' maar kan natuurlijk ook met scherpe panschop of spade. Lossteken, maar op zijn plaats laten staan.
  Ik weet niet of het nu nog kan, je planten zijn misschien al te ver uitgegroeid, anders volgend seizoen maar proberen, of nu een deel van je planten lossteken. Succes.
  Woensdag 1 Mei 2019 om 13:17
 • Margret v. Margret v. Ooit gelezen om de bloemstengels half mei begin juni met ongeveer de helft terug te knippen tot net boven een blad, blijft de plant wat lager en steviger. De bloemstengels vallen vervolgens minder snel uit elkaar. Oorzaak van te zwaar kan ook te natte of vruchtbare grond zijn.
  Ieder jaar doe ik de plant iets oplichten met een riek tot je de worstel hoort kraken.
  Dit doe ik elk jaar en ze bloeien prima en vallen niet om.
  Woensdag 1 Mei 2019 om 14:01
 • Roos T. Roos T. Kraken helpt goed.
  Woensdag 1 Mei 2019 om 14:43
 • Bert E. Bert E. Roos, moet je wel vertellen wat dat is. Woensdag 1 Mei 2019 om 18:04
 • Roos T. Roos T. Schop eronder en dan even wortels oplichten je maakt dan wat wortels los waardoor de plant minder hoog wordt . Woensdag 1 Mei 2019 om 20:09