Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

12 reacties

  • Guy G. Guy G. Dit is Euphorbia Characia "Wulfenii".Deze plant(en) bevatten een wit sap dat heel irriterend werkt op je huid als je geen beschermende handschoenen en/of kledij en bril draagt.Dus liefst geen kinderen in de nabijheid.Wat betreft katten, daar heb ik het raden naar.
    Vrijdag 10 Mei 2019 om 17:22
  • Roos T. Roos T. Euphorbia chacarias
    Vrijdag 10 Mei 2019 om 19:08
  • Frank M. Frank M. Bedankt Guy!
    Vrijdag 10 Mei 2019 om 19:29
  • Marianne V. Marianne V. Ik heb enkele euphorbiasoorten staan en mijn katten zijn nog nooit vergiftigd geweest. Ze eten wel gras, heermoes , zegge en dergelijke maar heb ze nog nooit aan euphorbia zien knabbelen
    Vrijdag 10 Mei 2019 om 21:58
  • Roos T. Roos T. Heb nog 4 katten en vroeger zeven en nog nooit een kat zien eten aan de Euphorbia,s hier.
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 10:27
  • Marianne V. Marianne V. Gewoon nog dit , soms wordt giftigheid van planten schromelijk overdreven : de helft van onze kamerplanten en tuinplanten is giftig. Mijn kinderen zijn opgegroeid tussen/ met euphorbia,vingerhoedskruid , klimop, enz . Zelfs met enkele grote stekelige agaves op het terras in de zomer. Je laat kruipertjes niet in de omgeving komen en leert oudere kinderen wat kan en niet. Toen mijn dochter ( kruipend) niet uit de buurt van een agave wou blijven heb ik haar gewoon onder toezicht haar vinger laten prikken aan een punt. Met het risico een hoop "pedagogisch niet verantwoord" gedoe over me heen te krijgen ... Het werkte , ze begreep het.Kinderen kunnen leren en vooral , toezicht is belangrijk. Ik hield die van mij constant in het oog toen ze nog echt klein waren.
    De enige plantensoorten die ik niet in de tuin had toen ze klein waren ,was taxus en gouden regen, omdat ik daar wel rekening houd met de giftigheid.
    Ik vind het gewoon overdreven hoe er de laatste op de al dan niet giftigheid van planten gereageerd wordt. Gezond verstand telt ook nog .PS de slakken vreten hier elk jaar delen van mijn vingerhoedskruid op , terwijl de digoxine hen niet dood krijgt,al zou ik willen dat het wel zo was, maar mss hebben slakken geen hart (voor planten) :-)
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 12:33
  • de J. de J. In Spanje doet de Euphorbia (wolfsmelk) het heel goed. Ik heb er grote groepen van. Mijn katten vinden het dus heerlijk om tijden de warme middag er tussenin te slapen.
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 12:37
  • Guy G. Guy G. Ik weet wel dat vingerhoedskruid een giftige plant(alles aan de plant is zo).Vorig jaar maakte m'n moeder paling in't groen met pepemunt,dragon,zurkel,peterselie;citroenmelisse,en nog enkele andere kruiden.Toevallig stonden er enkele digitalissen tussen de dragon en citroenmelisse.Blijkbaar had ze enkele bladeren van het vingerhoedskruid mee verwerkt in de saus.Dood was ik niet,doch heb enkele dagen en dit samen met m'n broer hevige diarree gehad.
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 13:19
  • Frank M. Frank M. Nou ik heb de plant inmiddels een mooi plekje gegeven in mijn tuin. Hij stond bij mijn schoonouders in de tuin. Omdat die hun huis verkocht hebben wilde ik deze mooie plant wel hebben. Ik heb 'm nu in een grote pot gezet. Als ik het toch niet vertrouw is hij er zo weer uit.
    Bedankt voor alle reacties!
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 13:53
  • Roos T. Roos T. Ik heb nog 4 katten en nooit een overleden aan Euphorbia.
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 14:40
  • Marianne V. Marianne V. @guy Genbrugge denk dat je moeder per ongeluk heel wat blaren in de saus moet gedaan hebben , ik weet dat enkele grammen gedroogde blaren giftig Digitoxine ( de digoxine was een te vlugge typfout:-) oeps) bevatten en idd maagdarmklachten zijn het gevolg. Anderzijds hebben we aan de plant de eerste goed werkende hartmedicatie te danken , dus ik geef haar de eer die ze toekomt:-)
    Heb er trouwens zopas in een tuincentrum nog een nieuw rode bijgekocht . Ik weet het , ben nogal hardleers:-):-):-)
    Zaterdag 11 Mei 2019 om 14:45
  • Guy G. Guy G. Mevr. Vandermoortele,het waren geen gedroogde bladeren doch vers geoogste.Mvg,
    Maandag 13 Mei 2019 om 10:39