Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Gert H.De meikevers zijn er weer. Ieder jaar is er weer een aanslag op onze tuin. Dit jaar is er een flox veld aangetast door engerlingen. Wat is nu de beste methode en wanneer kunnen we er iets aan doen.
    Woensdag 15 Mei 2019 om 04:45

7 reacties

  • Martine M. Martine M. Beste Gert, ik heb dit jaar (begin maart) voor het eerst nematoden (aaltjes) gespoten. Dit heb ik na enkele weken nog eenmaal herhaald. Het is kostbaar, maar ik raad het je absoluut aan! Succes! Gr. Martine
    Woensdag 15 Mei 2019 om 18:37
  • Gert H. Gert H. Hallo Martine, vorig jaar heb ik in Juni aaltjes gespoten omdat mij verteld was dat de grond temperatuur minstens 15 graden moest zijn en dat dan de nieuwe net uit de eieren gekomen engerlingen bestreden worden. Nu zit het nog steeds vol. Het is net dat de oudere exemplaren minder gevoelig zijn voor bestrijding. Daarbij komt natuurlijk ook bij dat de engerlingen geen tuinafscheidingen kennen. Buren hebben het hier ook al met knoflook geprobeerd. Dan ziet er niemand meer in de tuin.
    Donderdag 16 Mei 2019 om 04:53
  • Martine M. Martine M. Hay Gert, tussen de 10 en 12 graden kan je gewoon spuiten. Als je de grond maar goed nat maakt, zodat de aaltjes ‘beneden’ komen. De aaltjes werken inderdaad alleen tegen larven en poppen. Er zijn verschillende soorten aaltjes. Ik weet niet welke je gespoten hebt?
    Donderdag 16 Mei 2019 om 08:39
  • Marianne V. Marianne V. Gaat het over engerlingen (meikever) of emelten (langpootmug)? Als de remedie niet hielp was de diagnose mss fout ?
    Donderdag 16 Mei 2019 om 21:32
  • Gert H. Gert H. Meikevers Marianne, overduidelijk. Vandaag komt er een portie aaltjes binnen en ga het weer eens proberen. De weersomstandigheden zijn er nu ook goed voor.
    Vrijdag 17 Mei 2019 om 06:10
  • Martine M. Martine M. Gert, veel succes! Houd ons op de hoogte.
    Vrijdag 17 Mei 2019 om 07:57
  • Gert H. Gert H. Midden augustus de tweede lading aaltjes uitgezet, de planten met fijne wortels hebben het dit jaar overleeft. Getest met aanplant en zaden van violen in verschillende tijdsbestekken.
    Maandag 9 September 2019 om 09:12