Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

5 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Als het om maar enkele bladeren gaat verwijder je deze.
    Woensdag 15 Mei 2019 om 22:50
  • Petra S. Petra S. Waarom altijd alles bestrijden? Mijn druif heeft ook elk jaar wel een deel wat schade vertoont, maar de plant lijkt er verder niet onder te leiden en draagt jaarlijks meer vrucht dan ik kan opeten. Wanneer het op individuele takken te erg wordt knip ik ze er uit, verder lekker laten gaan.
    Vrijdag 17 Mei 2019 om 19:38
  • Pascal G. Pascal G. Als je ze laat doen heb je er ieder jaar meer, Petra. De Mijten overwinteren in de groeven van de houterige stengels. We hebben hier al druivelaars gezien welke door de mijten enkele jaren hun gang de laten gaan geen enkel goed blad overhouden.
    Vrijdag 17 Mei 2019 om 21:39
  • Frank Frank War zijn druivelaars
    Zaterdag 18 Mei 2019 om 17:43
  • Petra S. Petra S. Mijn druif is ondertussen zo'n 40 jaar oud en ca. 10 meter breed. Hij heeft er niet elk jaar last van, sommige jaren zie ik het maar aan een enkele tak en andere jaren tot meer dan de helft van de takken. Zijn groeikracht lijdt er absoluut niet onder. Hij krijgt elk jaar honderden trossen (ik ben een jaar of 15 geleden gestopt met uitdunnen van de vruchttrossen, ze blijven nu wel kleiner) Misschien dat zijn standplaats een voordeel is: hij staat in een voormalige slootbedding in de vette klei.
    Zondag 19 Mei 2019 om 20:01