MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Maurice H.Beste mensen

  Bijgaand een foto van het graf van mijn vader. Zoals jullie kunnen zien is de Buxus behoorlijk gesneuveld. Ik verwacht een combinatie van heet weer afgelopen jaar en de buxusmot.

  Nu ben ik voornemens deze buxus te verwijderen en te vervangen door een haagje Ilex Luxus (Hulst). Volgens de lokale intratuin de perfecte vervanging voor buxus.

  Echter heb ik geen groene vingers. Ik wil het wel allemaal zelf dus vandaar graag jullie advies
  Hoe dien ik te werk te gaan met het verwijderen? Brute kracht met enig beleid en de haag eruit trekken? Of knippen/zagen? Wortels wel of niet verwijderen?

  Daarna dien ik ongetwijfeld de gaten op te vullen. Tips voor (pot)grond? Het graf grenst aan een bos met groet bomen en de grond is doorgaans al vrij droog.

  Lang wachten voordat ik de hulst ga poten? En zijn daar nog tips in? Afstand van de plantjes?
  Alle ideeën zijn welkom. Bij voorbaat dank voor jullie berichten!
  Dinsdag 21 Mei 2019 om 08:46

3 reacties

 • Danny V. Danny V. Met een scherpe spade langs de buxus steken en dan voorzichtig uittrekken met wortel en al. Grond kan je makkelijk afschudden. Lukt makkelijk , heb 't pas zelf gedaan met grotere struiken.
  Wat grondverbeteraar onder mengen en planten maar. Wachten is niet nodig, in 't begin wel regelmatig water geven, voldoende water geven ineens niet dikwijls en weinig dus.
  Dinsdag 21 Mei 2019 om 10:24
 • Maurice H. Maurice H. Dag Danny. Dank voor je bericht. Hier kan ik mee aan de slag! Ook nog een tip hoe ver ik de plantjes van elkaar af dien te poten om een mooie gesloten haag te krijgen of is dat op het oog/gevoel? Ik weet niet hoeveel ruimte die plantjes nodig hebben als ze mooi volgroeid zijn. Enig idee hoe lang het gaat duren voor er weer een mooie dichte haag is? Dank je Dinsdag 21 Mei 2019 om 10:40
 • Lieven G. Lieven G. Je kan deze variëteit ook gebruiken, Ilex crenatat 'Dark Green'. Deze lijkt het meest op Buxus. Zie: https://www.mijntuin.org/shop/... Hiervan heb je er 5 a 6 stuks per lopende meter nodig. Dinsdag 21 Mei 2019 om 16:07