MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Frank en Saskia   Parelstruik 'Magical Springtime' (Exochorda racemosa 'Magical Springtime')

 • Frank en Saskia D.Vorig jaar kochten we de Exochorda Magical springtime (White pearls), de parelstruik.bij Boerenbond. Toen nog klein fris groen plantje. Thuis op ons dakterras, in een flinke kunststof bak gezet en hij groeide en bloeide super snel. Nu, dit jaar, half eind maart kwamen er weer knoppen aan. Het viel me op dat sommige takken wel en sommige geen uitkomende knopjes hadden. (foto 1)
  2 weken later zag het er al flink anders uit, foto 3. En nu, foto 4, is het geel en droog.
  We hadden hem in potgrond gezet. In maart wat koemest korrels erbij gedaan en later nog wat compost bovenop gegooid. Hij krijgt normaal water (hoeveelheid) en water kan weg. Hebben we hem misschien over-bemest??
  En wat nu, helemaal terug snoeien (tot hoever) en afwachten wat volgend jaar gebeurd?
  Donderdag 23 Mei 2019 om 22:31

3 reacties

 • de J. de J. Hoi Frank, Het kan natuurlijk van alles zijn, maar ik heb het gevoel dat je eerder overwatert hebt. De exochorda staat bij jou in een kunststofbak. De grond in zo'n bak blijft soms beneden nat en koud, en daar kunnen de meeste planten niet tegen. Afwatering alleen is vaak niet voldoende, Vrijdag 24 Mei 2019 om 10:13
 • Frank en Saskia D. Frank en Saskia D. Trouwens, we hebben toen, omdat we op een dakterras zitten, 1/3 deel hydro korrels in de bak gedaan en daar boven de potgrond. Met een priem 2 gaten in gemaakt voor afwatering..
  We geven wel gewoon water. Als we de tuin sproeien, nemen we de parelstruik gewoon mee. (Of moet dat juist weer niet met hydrokorrels?)
  In mijn optiek loopt teveel water gewoon weer weg!?

  Grt
  Frank
  Zaterdag 25 Mei 2019 om 12:24
 • André v. André v. De gaatjes van een priem zijn misschien te klein, of dichtgeslibt. Zaterdag 22 Juni 2019 om 20:55