Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • bert k.Wij hebben achter in de tuin een sierkers (prunus) staan. Deze boom zorgt voor een heerlijke schaduw op het terras. Maar er is daar ook nog een stukje tuin waar we planten willen.
    Nu de vraag: wat zijn mooie planten die goed in de schaduw van de prunus kunnen staan? Liefst met een witte of paarse bloei.
    Vrijdag 31 Mei 2019 om 22:53

6 reacties

  • Franca v. Franca v. Helleborussen heb je met witte bloemen, hosta’s met witte en paarse bloemen.
    Vrijdag 31 Mei 2019 om 23:09
  • bert k. bert k. Bedankt voor de snelle reactie. Goed idee om die te combineren. Dan bloeit er iets in het voorjaar en in de zomer.
    Vrijdag 31 Mei 2019 om 23:20
  • Franca v. Franca v. Tussen de Helleborussen heb ik sneeuwklokjes gezet. Bij mij staan ze ook onder een Prunus. Tussen de Hosta’s kan je natuurlijk ook bolletjes zetten, misschien Winterakoniet.
    Vrijdag 31 Mei 2019 om 23:25
  • Petra S. Petra S. Akelei heeft bij mij ook geen probleem met schaduw en is verkrijgbaar in allerlei kleuren tussen wit, roze, blauw en paars.
    Donderdag 13 Juni 2019 om 20:10
  • bert k. bert k. Akelei heb ik er al staan maar laat nog te veel open. Op dit moment groeit er ook nog Judaspenning, maar dat komt ook te veel plekken op. Ik wil er graag wat meer vaste planten in hebben.
    Donderdag 13 Juni 2019 om 21:47
  • Franca v. Franca v. Astilbe kunnen halfschaduw en soms zelfs schaduw verdragen en zijn er in vele kleuren.
    Vrijdag 14 Juni 2019 om 08:35