MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Johnny L.nog een probleem denk ik met mijn olijfboom in pot . zoals je kunt zien krijgt hij gele bladeren ( soms met vlekken op ) die dan afvallen . Wat is er hier aan de hand ?
  Zondag 2 Juni 2019 om 11:30

4 reacties

 • Pascal G. Pascal G. De pot is te klein geworden in verhouding tot de kruin. De boom kan onvoldoende wortels aanmaken en begint daarom bladeren af te stoten. Drie mogelijke oplossingen:
  -Vergroten van pot (verhaal zonder einde).
  -De kruin altijd kort houden
  -De boom op een beschut en zonnig plekje in volle grond plaatsen.
  Zondag 2 Juni 2019 om 14:19
 • Piet W. Piet W. Gele bladeren wijzen vaak op 'armoe': grotere pot, nieuwe grond, bemesten kunnen dan helpen. De struik lijkt ook nogal bossig, ik zou er wat meer lucht in brengen door de door elkaar groeiende takken weg te knippen. Zondag 2 Juni 2019 om 15:11
 • Fernand V. Fernand V. Hebben zelfde probleem maar blaadjes krullen ook en worden gedeeltelijk opgegeten . Zeker geen te kleine pot . De ene zegt te droog de andere te nat. Ik weet echt niet wat te doen. Ook heel fel gesnoeid. Zondag 2 Juni 2019 om 18:02
 • Pascal G. Pascal G. Gewoon matig nat. Het kan zeker geen kwaad als de pot eens droog staat maar als de bladeren beginnen krullen heeft hij te droog gestaan.Staat er een schaaltje onder jouw pot? Fernand.
  Als je de dader van de opgegeten bladeren overdag niet vindt probeer dan 's nachts eens te zoeken.
  Controleer jouw boom ook eens op , schildluizen, dopluizen en wolluizen.
  Woensdag 5 Juni 2019 om 22:20