MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Yolanda V.Ik heb palingkruid in mijn minikruidenbak staan samen met nog andere kruiden.
  Nu is het zo dat op dit palingkruid een soort van witte bloem op de bladeren en de stengels voorkomt. Wat zou dit kunnen zijn?
  Is dit schadelijk als ik dit kruid, na spoelen, toch zou gebruiken?
  Maandag 3 Juni 2019 om 10:06

4 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Meeldauw ( want dat is het ) is een schimmel dus dat zou ik niet aanraden om te eten. Maandag 3 Juni 2019 om 13:04
 • Yolanda V. Yolanda V. Ah ok. dan zal ik die maar het best verwijderen want dat kan je misschien niet op een gezonde manier verwijderen zeker?
  Maandag 3 Juni 2019 om 13:54
 • Jeannette v. Jeannette v. Nee, dat gaat niet meestal echt lukken. het blad wordt aangetast en veel gezonds blijft er dus niet over. Zou je het toch eten, dan zal de schadelijkheid wel meevallen maar echt lekker smaken zal het niet. En qua voedingswaarde: die is er niet.

  Wat je wel kan proberen is om kruidjes waar het nog niet op zit te beschermen met een melkoplossing. Neem liefst volle melk. Je mengt 40 % melk met 60% water. De eerste 14 dagen 's morgens en 's avonds met een plantenspuit aanbrengen, niet spuiten als de zon schijnt. Daarna een paar keer per week gebruiken.
  Maandag 3 Juni 2019 om 16:15
 • Yolanda V. Yolanda V. Hartelijk dank voor de reactie en ja hoor ik heb ze reeds verwijderd voor alle zekerheid. Bedankt voor de tip. Maandag 3 Juni 2019 om 18:14