MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Krulziekte in lindes komt niet voor. Waarschijnlijk heb je te maken met bladrollers. Er zijn verschillende soorten bladrollers die in lindes voorkomen. Maak maar eens wat op gerolde bladeren open, Je zult er kleine rupsen in vinden, de larven van een bladrollersoort.

    Bestrijden is lastig om dat de chemische middelen voor particulieren niet beschikbaar zijn; alleen Spruzit kan helpen. er zijn biologische middelen maar daarvoor geldt dat de hele boom ermee bespoten moet worden, anders heeft het geen zin.

    Dat gezegd hebbende, in principe is bestrijding niet nodig want de rupsen zullen zich verpoppen tot motjes en daarna groeit er weer onaangetast blad. het komt dus eigenlijk vanzelf weer goed. Plus, de koolmeesjes en andere vogels zijn dol op rupsen en zullen er heel wat verschalken.
    Dinsdag 4 Juni 2019 om 16:56
  • Kirsten C. Kirsten C. Dank je wel. Ik maakte me al zorgen. Ik ga eens kijken of ik er rupsen in kan ontdekken. Dank voor je reactie. Woensdag 5 Juni 2019 om 08:30
  • Kirsten C. Kirsten C. Helaas.Ik heb dit jaar ook wederom gekruld blad aan mijn leilindes.Heb enkele weken geleden Spruzit over de net nieuwe bladeren gespoten maar toch zijn ze sinds vorige week weer gaan krullen. Ik overweeg nu een bomendokter te raadplegen want niemand schijnt te weten wat het kan zijn en wat de oplossing is... Zaterdag 12 Juni om 18:01