MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Luc M.Heeft/kent iemand een probaat maar liefst ook ecologisch te verantwoorden middeltje tegen die rode klaver die ik maar niet uit de tuin krijg? Op sommige plekken (oa in de bijentuin) een ware plaag. De groene rolklaver die daarin staat is natuurlijk welkom.
    Donderdag 6 Juni 2019 om 11:49

3 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Waarschijnlijk bedoel je de rode klaverzuring die zo vreselijk kan woekeren. Wat je kan doen is met de hand verwijderen en dan ook de diepe penwortel en wortelknolletjes in het geheel eruit halen. Of je kunt, als er de ruimte voor is, de rode klaver met kokend water begieten en dat net zo lang en vaak doen totdat de plant uitgeput raakt. Sommigen adviseren om daar schoonmaakazijn aan toe te voegen maar dat is slecht voor planten en het verzuurt de bodem. En verder kan het helpen om kalk te strooien. Alleen kan een teveel aan kalk ook schadelijk zijn voor planten en bodem. Daar zul je rekening mee moeten houden.

    Wat je ook doet, laat de plant niet in bloei komen want al die zaadpeultjes springen open als ze rijp zijn en het zaad wordt verder de tuin ingeslingerd. Ook verslepen mieren het zaad naar andere plekken in je tuin.
    Donderdag 6 Juni 2019 om 16:04
  • Luc M. Luc M. Dankjewel. Ik zal dus maar best mijn tempo in het manueel verwijderen wat opdrijven. Donderdag 6 Juni 2019 om 16:50
  • Jeannette v. Jeannette v. Het beste is als je de kleintjes meteen opspoort en verwijderd.Ze hebben dan nog niet zo'n lange penwortel. Maar ja, je ziet ze wel makkelijk over het hoofd.. Donderdag 6 Juni 2019 om 17:24