MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • SamanthaIk ben niet tevreden met hoe mijn tuin eruit ziet. Alles staat zo recht. Ik zie de mooiste tuinen voorbij komen en wil dat ook graag. Hoe hebben jullie je tuin ingedeeld?
  Maandag 10 Juni 2019 om 11:25

7 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Die van ons is helemaal niet ingedeeld , Samantha. We zijn begonnen met een grafveld voor en achten van in totaal 1000 vierkante meter en hebben er beetje bij beetje stukken afgeknabbeld . Hij is een beetje organisch gegroeid hier, zonder duidelijk plan en met weinig rechte lijnen . Het resterende gras is afgevoerd met gewoon plat liggende klinkers om het afronden makkelijker te maken ( idee gestolen bij de buren:-) ) Planten van overal , ook gekregene, wel zoveel mogelijk in gelijkaardige kleuren , variaties van roze naar blauw ,( met hier en daar een gele indringer tussen ,dat wel)
  Rechte lijnen kan je ook door gericht potten te plaatsen doorbreken. Wij vinden onze tuin om zo , hoewel een professioneel aanlegger daar waarschijnlijk anders zal over denken vrees ik. Potten hoeven ook niet duur te zijn: kijk eens op Pinterest wat je met lelijke potten kan doen . Zo heb ik vorige week op een lelijke grote zwarte 'metserskuip' gewoon latten van wegwerp paletten geplakt, en het resultaat valt best mee . (Ik zet een foto bij mijn foto's bij zomer 2019 )Laat je niet te veel leiden door de huidige trends. Een tuin , daar moet je mee doen waar je je zelf goed bij voelt.
  Maandag 10 Juni 2019 om 12:27
 • Pascal G. Pascal G. Dat is zo.En Marianne heeft een prachtige tuin. Juist heeft haar auto - correctie van een grasveld waarschijnlijk een grafveld gemaakt :-) Zelf hebben wij alles eerst uitgetekend, niet naar beplanting toe maar wel naar indeling. Zoals Marianne reeds aangaf is het beter je niet vast de klampen aan hoe een doorsnee tuin eruit ziet maar zelf je eigen vormen en indelingen te creëren. Neem hier vooral de tijd voor, alsook voor de aanleg. Gebruik bij de aanleg duurzame materialen.
  Open anders eens een album met enkele foto's van jouw tuin?
  Maandag 10 Juni 2019 om 12:55
 • Marianne V. Marianne V. Oeps, die auto correctie speelt me af en toe parten ;-) Maandag 10 Juni 2019 om 13:06
 • Samantha Samantha Bedankt! Nu voel ik mij al wat beter over mijn tuintje. Net grond laten testen bij de welkoop, blijkt het niet zuurder te kunnen. Dus nu druk met kalk bezig.
  Maandag 10 Juni 2019 om 14:03
 • Franca v. Franca v. Helemaal mee eens dat je tuin naar je eigen smaak moet indelen en inrichten. De een houd van strak de ander van weelderige rondingen. Ik houd van strak met een weelderige beplanting en als het niet naar mijn zin is verander ik het weer gewoon. Maandag 10 Juni 2019 om 14:31
 • Marianne V. Marianne V. Samantha , je kan ook doen zoals wij en planten zetten die eerder zure grond wensen. Wij strooien geen kalk ( tenzij op ons gras omdat mijn man het niet kan laten) :-) . Bij ons staan azalea , rododendron, hortensia , Erica, Camelia, hamamelis, ....keuze genoeg. Uit ervaring weet ik dat vb lavendel het hier niet lang uithoudt , dus dat proberen we niet meer . Scheelt een hoop kopbrekens . Veel eenjarigen storen zich niet zo erg aan de grondsoort dus dat lukt meestal wel, en zaadjes kopen is niet zo duur en leuk om te proberen als je thuis zit :-) Maandag 10 Juni 2019 om 14:39
 • Petra S. Petra S. Is jouw tuin nog jong of al een paar jaar oud? Bij een jonge tuin zou ik het tijd geven. En inderdaad, zet er planten in die van jouw grondsoort houden, anders ben je elk jaar bezig met verstoren van het evenwicht in jouw grond. De planten die je in 'aangepaste' grond zet zullen het nooit zo goed doen als planten die van jouw grond houden. Wel kun je wel eens een gokje wagen. Soms kunnen planten je verrassen. Ik tuinier op vette zeeklei en tot mijn vreugde hebben varens het in het schaduwdeel van mijn tuin goed naar hun zin. Donderdag 13 Juni 2019 om 19:29