MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Conny V.mijn nectarines staat volledig kaal momenteel. Eerst alle bladeren en ďaarna tussen de 30 á 40 stuks vruchtjës eerst wat losser hangen en dan vallen ze er mooi af.

  Is er iemand die weet wat het is maar veel belangrijker wat kan ik er tegen döen!
  Het liefst bio maar als het echt niet anders kan
  Donderdag 13 Juni 2019 om 14:31

2 reacties

 • Aleyd W. Aleyd W. Heb in de winter een ,,ketting,, van zeewier (mineralen /sporenelementen. wel de zeewier laten weken i v m zout ,enkele dagen ,of in de regen leggen op een niet te ,,schadelijke ,, plaats ) in de boom gehangen ,en zodra aangetaste blaadjes tevoorschijn kwamen deze eruit geknipt , nu moet ik wel zeggen dat ik al meerdere jaren ,een perzik in een hoge emmer heb staat ,(overzichtelijker ,i vm ,,aangetaste bladeren ,)en tegen een muur op het oosten/zuiden, heb elk jaar vruchten , geef veel water en compost ,eigengemaakt ,in de tuin had ik geen enkel resultaat ,ik woon in Friesland ,dus kouder .Op ong 20 centimeter van onderen , rondom gaatjes boren in de emmer ,blijft er altijd nog een reservoir water voor dorstige wortels ,maar blijkbaar niet teveel voor,, rot,, Vrijdag 14 Juni 2019 om 11:30
 • Conny V. Conny V. Bedankt voor de hulp.
  Je zegt zodra er een aangetast blaadje komt weg doen ok,maar het waren ze allemaal en als al mijn bladeren weg waren zijn de vruchtjes pas beginnen te vallen. Ik heb hem verleden jaar hier aangekocht en toen had hij het al mijn nectarine Heb hem in grotere pot gezet wel met aangekochte grond en hij staat op het zuiden/westen beschermd tegen de wind.
  Zondag 16 Juni 2019 om 19:30