Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Thessa H.Is het een probleem voor mijn houten schuur als ik daar een zelfhechtende klimop (zonder rek) tegen plaats? Mbt rotting bijvoorbeeld?
    Alvast bedankt!
    Zondag 16 Juni 2019 om 12:46

5 reacties

  • Heidi Heidi Zou dat zelf niet doen want klimop houdt veel vocht vast. Na een regenbui is het vaak de volgende dag nog nat tussen de bladeren. Een mooie bladverliezende (maar in de herfst spectaculair verkeurende) zelfhechtende klimplant is een wilde wingerd (Parthenocissus) die in verschillende varianten verkrijgbaar is. De schuur heeft er dan in de winter geen last van dat er vocht tussen de bladeren wordt vastgehouden.
    Zondag 16 Juni 2019 om 13:55
  • Thessa H. Thessa H. Wat een goede tip!!! Hartstikke bedankt!
    Zondag 16 Juni 2019 om 14:12
  • Heidi Heidi Succes, hoor Tessa. :-)
    Zondag 16 Juni 2019 om 14:14
  • Heidi Heidi Dat klopt inderdaad. Dat is altijd het geval bij zelfhechting. Maar een schuurpapiertje doet wonderen weet ik uit ervaring.
    Zondag 16 Juni 2019 om 16:45
  • Elise S. Elise S. Ik heb voor mijn houten schuurtje gekozen voor toscaanse jasmijn en een clematis. de jasmijn blijft groen, de clematis niet. Ik heb een paar flinterdunne ijzerdraden gespannen die je niet ziet zodat ze zich vast kunnen houden.
    Maandag 17 Juni 2019 om 08:24