Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Frankstuin.be

  • Frankstuin.beDe Salvia 'Penny Smile' staat nu al in boei - en weten dat dit rijkelijk aanhoudt tot aan de eerste vorst - da's wel heel erg lang...
    Zondag 16 Juni 2019 om 17:20

4 reacties

  • Franca v. Franca v. Wat een mooie Salvia soort.
    Zondag 16 Juni 2019 om 20:29
  • Franca v. Franca v. Een vraagje, is deze Salvia winterhard, zo niet hoe houd je hem dan over? Ik heb de Salvia Love and Wishes gekocht en zie thuis op mijn tuin dat hij niet winterhard is. Jammer, maar het moet niet moeilijk zijn om te stekken lees ik her en der, heb jij daar ervaring mee en hoe doe je dat? Al vast veel dank voor je reactie.
    Maandag 17 Juni 2019 om 19:52
  • Frankstuin.be Frankstuin.be Beste Franca, deze Salvia Penny's Smile doet het erg goed in onze zuidwest gerichte tuin. Deze staat bij ons onbeschut vaak in volle zon en bloeit vanaf midden juni tot als de eerst vorst zich aankondigt. Zij staat er nu vijf jaar en komt elke winter zonder kleerscheuren telkens uitbundig terug. Heb nog andere Salvia's staan, maar deze is wel de meest rijkbloeiende soort. Tijdens de winter doen we niets om deze plant te beschermen. Het enige, maar dat is iets wat we in gans onze tuin doen, is alles laten staan zodat verdorde takjes een beschermlaagje geven op de grond. Wij snoeien de Penny's nooit, soms moet je in juni, nu dus, enkele ongewenste uitlopers wegsnoeien. Maar de Penny is daarmee zeker geen woekeraar, integendeel. Staat bij ons nu al enkele jaren steeds op dezelfde plaats. Onderhoud zichzelf. Vewelkte bloemetjes hoeven niet weggedaan te worden, doet ze zelf. En jaar na jaar telkens zo'n opvallende eyecatcher. Zeer dankbare plant. Ooit gekocht bij Salvia specialist Jan De Busschere in Brugge. Best de moeite eens langs te gaan. De mevrouw vertelt zeer gepassioneerd over haar Salvia's die ze zelf gaan ontdekken in UK.
    Zaterdag 22 Juni 2019 om 18:07
  • Franca v. Franca v. Hij is echt prachtig en fijn dat hij elk jaar terug komt. Ik Laar ook alles in de winter liggen en knip ook niets af, wat nodig is doe ik in het voorjaar. Ik wacht het maar gewoon af hoe hij de winter doorkomt, misschien als ze erg strenge vorst voorspellen afdekken met vliesdoek. Het blijft altijd spannend in de tuin. Vanuit Hendrik Ido Ambacht naar Brugge voor een plant vind ik toch net iets te erg.
    Zaterdag 22 Juni 2019 om 18:14

4 tuiniers vinden dit leuk