MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Paulus D.Buxusmotten & bestrijding. Nu de motten aan het uitvliegen zijn (zag er gisteren minstens 5), denk ik om met sluipwespjes eens te proberen (google op Tricholine). Die wespjes parasiteren op de eitjes van de buxusmot waardoor ze grotendeels vernietigd worden.
  Iemand daar al ervaring mee?
  Maandag 24 Juni 2019 om 11:32

6 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Kende het niet , maar lijkt veelbelovend! Is dit in al belgie verkrijgbaar want ik vind alleen franse websites .
  En is die sluipwesp specifiek voor de buxusmot of is er een hoop collateral damage bij andere motten zoals bij de bacillus thuringiensis die in xentari zit.
  Áls het specifiek op buxusmot werkt zou ik het , ondanks de nogal vrij hoge prijs, wel durven overwegen hier.
  Maandag 24 Juni 2019 om 11:47
 • Paulus D. Paulus D. Hey, ik vraag me dat ook af. Heb het gevonden bij Topbuxus, maar alleen als je doorklikt naar de webshopt komt het erop. https://topbuxus.com/nl/buxusr...
  Maandag 24 Juni 2019 om 11:54
 • Paulus D. Paulus D. En voor zover ik iets begrepen heb van sluipwespen (Trichogramma is een verzamelnaam), denk ik dat voor elke soort insect er wel één type sluipwesp bestaat. Maar als ik er wikipedai op nasla, dan schijnt bestrijding met sluipwespen wel eens niet bedoelde insectensoorten ook aan te tasten. Zie "biological control" in dit artikel https://en.wikipedia.org/wiki/...
  Maandag 24 Juni 2019 om 12:00
 • Marianne V. Marianne V. Zelfde dus als xentari zeker, kiezen tss de pest of de cholera :-) wie van de twee wat is vul je zelf maar in :-)
  Ik wacht nog even af , spuit lookaftreksel en verstuif basaltmeel en vang zoveel mogelijk rupsen ....en ik kweek ondertussen voor alle zekerheid ook al lonicera nitida of pileata ( niet zeker van de varieteit want heb al 25 jaar zo'n haagje van stekjes die ik ooit ergens nam) in bolvorm op
  Maandag 24 Juni 2019 om 12:07
 • Paulus D. Paulus D. Ik ga ook eens overgaan op kruidenextract? Voor m'n gras heb ik Pireco Gramisec gebruikt, en ben daar super tevreden over, en is feitelijk ook een mix van kruiden.

  En... Ik ben rond de 300 lonicera's aan het opkweken ook, vermoed nitida maigrun; Dat gaat vlot, zo'n onverstoorbare plant dat dat is. Heb ilex crenata ook staan intussen, maar dat opkweken wilde precies nog niet vlotten, moet me er nog eens serieus mee bezig houden, dan gaat dat wel gaan.
  Maandag 24 Juni 2019 om 12:22
 • Marianne V. Marianne V. Ik hou het bij een tiental nieuwe lonicera bolletjes, heb er wel al een tiental door de jaren heen her en der geplant dooheen de tuin en ga er geen honderden nodig hebben ter vervanging want heb slechts een 8 tal buxussen staan :-) Maandag 24 Juni 2019 om 12:36