MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Bedoel je met 'te laat' dat je die ook al afgeknipt had? Zo spijtig in dat geval. Blijkbaar waren het uitschieters van boven de entplaats. Anders even afwachten , mss is ze geënt op een onderstam die ook mooie bloemen geeft, dan heb je wel twee soorten aan één struik en dat is mss ook niet zo erg :-) de voorschriften zeggen idd dat worteluitschieters weg moeten masr het is dus niet altijd zo duidelijk... Woensdag 26 Juni 2019 om 12:39
 • Chaenne S. Chaenne S. Dank jewel Marianne, nee dat zou zeker niet erg zijn.
  Nee deze heb ik nog niet afgeknipt, met te laat dacht ik dat ik dat eerder had moeten doen omdat de energie nu daar naar toe is gegaan en hij heeft wel 30 knoppen.
  Dan wacht ik graag even af. Hoe kan ik later nog zien of het alsnog eraf moet?
  Bedoelde u als het blijkt dat het niet een andere roos is maar dezelfde?
  De knoppen zijn lichter van kleur dan normaal masr het is ook tropisch warm geweest dus dat kan ook de oorzaak zijn misschien.
  Groetjes Chaenne
  Woensdag 26 Juni 2019 om 13:44
 • Marianne V. Marianne V. De meeste rozen worden geënt op een (soms wilde) onderstam omdat die sterker en vask vlugger groeiend zijn. Als je dan uitschieters uit de grond krijgt gebeurt het vaak dat die nooit bloeien maar alleen met voedsel gaan lopen. Bloeien ze wel , dan kan het de soort van de onderstam zijn die te voorschijn komt masr als dat ook een mooie bloeiende rois is , zou ik dat persoonlijk niet zo erg vinden :-) en is het dezelfde roos dan zal het vermoedelijk een uitschieter van net boven de ent geweest zijn. Of ze is niet geënt :-) Woensdag 26 Juni 2019 om 13:52
 • Chaenne S. Chaenne S. Helemaal duidelijk Marianne Woensdag 26 Juni 2019 om 15:15
 • Chaenne S. Chaenne S. De uitschietende tak van onder de ent van de trosroos heb ik toch maar verwijderd want de roos was kleiner en anders van kleur wat op zich niet erg is maar het ging tenkoste van de rest van de trosroos die nog maar weinig deed en dat vond ik zonde.
  Daarnaast waren de 30 bloeiende roosjes maar 1 dagje mooi.
  Hartelijk dank voor alle goede en fijne reacties en hulp
  Donderdag 18 Juli 2019 om 16:06
 • Marianne V. Marianne V. Graag gedaan :-) Donderdag 18 Juli 2019 om 16:15