MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.Ik wwil Geranium zaad gaan gebruiken voor grotere opp. Maar de beschrijving doet mij een beetje vreemd aan. Kan iemand met helder uitleggen wat ik moet doen?

  Dank voor de genomen moeite! John
  Zondag 30 Juni 2019 om 12:48

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Het simpelste is ze buiten te zaaien in de gewone tuingrond tussen oktober en maart. Met andere woorden gewoon 's winters buiten zaaien. Het enige nadeel van deze methode is dat je goed het onderscheid moet kunnen maken tussen jouw zaaigoed en eventuele onkruiden.

  Je kan ook in een bakje zaaien welke je binnenshuis bij ongeveer 20 graden opkweekt (best aan een raam). Plaats dit bakje afwisselend 3 weken aan het raam en vervolgens 3 weken in de ijskast en blijf dit doen.

  Onregelmatig kiemen wil zeggen: De jonge plantjes komen niet allemaal tegelijkertijd uit de grond. Er zullen lange periodes van weken of maanden tussen zitten.
  Zondag 30 Juni 2019 om 23:04
 • John u. John u. Dank Pascal.
  Ik ga ze in turfbakjes zaaien en dan direct de tuin in, zo zie ik dat het de plantjes zijn en staan ze direct buiten. 100 zaadjes telkens in de koelkast lijkt me iets teveel van het goede. Past het bier er niet meer bij he.
  Groet, John.
  Zaterdag 6 Juli 2019 om 15:31
 • Pascal G. Pascal G. Natuurlijk. En zonder bier kan je geen slakkenvallen maken :-)

  Succes ermee.
  Zaterdag 6 Juli 2019 om 21:04