MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tom   Japanse Esdoorn (algemeen) (Acer palmatum)

 • Tom W.Iemand een idee waarom de puntjes van de bladeren 'droog/krokant' zijn? Voor de rest doet ie het prima en maakt zelfs nieuwe takjes aan. Teveel water? Te weinig?
  Woensdag 3 Juli 2019 om 19:22

4 reacties

 • Adrie D. Adrie D. Ik heb er recent ook een aangeschaft leek het eerst prima te doen , maar nu alle puntjes verdroogd en verschrompeld. Kom er nog niet áchter wat er scheelt.
  Veronrustend is dat ik bij mijn buurman een enorme acer van wel meer dan twee meter elke week verder zie afsterven....
  Woensdag 3 Juli 2019 om 20:50
 • Pascal G. Pascal G. Bladverbranding. Woensdag 3 Juli 2019 om 22:12
 • Marianne V. Marianne V. Teveel zon dus en te weinig water op het moment dat hij er nodig had. Als je op hete dagen zoals vorige zaterdag een ganse dag wacht met water geven zodat de aardkluit volledig uitdroogt, kan je al 'prijs' hebben. Ik heb er hier vijf in pot en op hete dagen geef ik ze 's morgens én 's avonds water .
  Het tweede jaar dat ik mijn hele grote ( nb een cadeau) had is hij in juni al zijn bladeren kwijt geraakt door te weinig water, hij heeft datzelfde jaar nog nieuwe gekregen ( heel vreemd, ik weet het) en heeft het gehaald. We zijn ondertussen bijna twintig jaar verder. Dus moed houden en veel drinken geven :-)
  Donderdag 4 Juli 2019 om 10:06
 • Tom W. Tom W. Mja waarschijnlijk is dit het geval, maar hij krijgt alleen in de voormiddag wat zon, voor de rest staat hij beschut. Maar omdat een acer liever wat minder dan meer water heeft ben ik misschien te voorzichtig geweest. Bedankt voor jullie reacties! Donderdag 4 Juli 2019 om 11:23