Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tom   Japanse Esdoorn (algemeen) (Acer palmatum)

  • Tom W.Iemand een idee waarom de puntjes van de bladeren 'droog/krokant' zijn? Voor de rest doet ie het prima en maakt zelfs nieuwe takjes aan. Teveel water? Te weinig?
    Woensdag 3 Juli 2019 om 19:22

6 reacties

  • Carla C. Carla C. Hoi Tom, misschien heeft de Acer na een regenbui in de zon gestaan?
    Woensdag 3 Juli 2019 om 20:28
  • Pascal G. Pascal G. Bladverbranding.
    Woensdag 3 Juli 2019 om 22:12
  • Marianne V. Marianne V. Teveel zon dus en te weinig water op het moment dat hij er nodig had. Als je op hete dagen zoals vorige zaterdag een ganse dag wacht met water geven zodat de aardkluit volledig uitdroogt, kan je al 'prijs' hebben. Ik heb er hier vijf in pot en op hete dagen geef ik ze 's morgens én 's avonds water .
    Het tweede jaar dat ik mijn hele grote ( nb een cadeau) had is hij in juni al zijn bladeren kwijt geraakt door te weinig water, hij heeft datzelfde jaar nog nieuwe gekregen ( heel vreemd, ik weet het) en heeft het gehaald. We zijn ondertussen bijna twintig jaar verder. Dus moed houden en veel drinken geven :-)
    Donderdag 4 Juli 2019 om 10:06
  • Tom W. Tom W. Mja waarschijnlijk is dit het geval, maar hij krijgt alleen in de voormiddag wat zon, voor de rest staat hij beschut. Maar omdat een acer liever wat minder dan meer water heeft ben ik misschien te voorzichtig geweest. Bedankt voor jullie reacties!
    Donderdag 4 Juli 2019 om 11:23
  • Tom W. Tom W. Hey Carla,
    is mogelijk! Nochtans krijgt ie alleen even volle zon een tweetal uurtjes in de voormiddag.
    Donderdag 4 Juli 2019 om 11:24
  • Carla C. Carla C. Lijkt mij een prima plek. Veel schaduw en een beetje zon. Gelukkig dus niets ernstigs!
    Zaterdag 6 Juli 2019 om 19:04