MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Marianne V."Zwarte" stokroos
  Ook niet zwart dus, tenzij ik er een zwart/wit foto van maak :-)
  Deze wordt wel iets donkerder naarmate ze langer bloeit, andere worden soms bleker
  Donderdag 4 Juli 2019 om 15:35

10 reacties

 • Roos T. Roos T. Wel mooi.
  Donderdag 4 Juli 2019 om 18:42
 • Roos T. Roos T. Hij is wel heel donker.
  Donderdag 4 Juli 2019 om 18:45
 • Marianne V. Marianne V. Idd maar heb ook een foto van enkele dagen geleden in de collage die ik vroeger postte gestoken en daar lijkt ze ook eerder donkerrood/paars. Afhankelijk van de belichting of hoek waarin de foto genomen wordt of van de tijd dat ze bloeit, is de kleur anders. Hiermee wilde ik gewoon bewijzen dat 1 echt zwarte bloemen niet bestaan en 2 dat het heel sterk van de foto afhangt. Dus als iemand zijn lelie zwart noemt of als dusdanig gekocht heeft , dan geloof ik hem of haar of zijn woord.
  En over deze stokroos : jammer dat ze zo gevoelig is voor roest, ik verwacht iedere dag dat de eerste blaren alweer gaan sneuvelen, alhoewel het dit jaar iets minder lijkt , mss door het lavameel dat ik erop verstoven heb.
  Donderdag 4 Juli 2019 om 18:53
 • Adrie D. Adrie D. Persoonlijk vind ik dan zwart met een kleurtje mooier dan zwart zwart. Echt zuiver zwart komt idd slechts zelden voor. Die van jou zou zeker wekom zijn in mijn tuin :-) Donderdag 4 Juli 2019 om 20:14
 • Marianne V. Marianne V. Ga je iets verklappen Adrie : twee jaar geleden gekocht in een zakje in de aldi , een overschotje ,en kon het niet over mijn hart krijgen om ze helemaal te laten verpieteren :-)
  Vorig jaar zaadjes genomen , met succes gezaaid maar nu nog afwachten of ze niet gekruist is met andere stokrozen die hier al stonden.
  Had me tien jaar geleden al eens over vier 'dutskes' van acer palmatum ontfermd : solden in lidl, hingen met hun blaadjes naar beneden, een fles water gekocht en nog water gegeven op de parking alvorens te vertrekken en als je ze nu ziet , gelooft niemand nog dat het ooit die triestige boompjes waren :-)
  Dus : als je je goede hart toont aan planten ,dan belonen ze je soms ook :-)
  Donderdag 4 Juli 2019 om 20:25
 • Adrie D. Adrie D. Ik ben duidelijk pas een beginneling Marianne ; dat soort grappen is voor mij te hoog gegrepen. Alle planten die staan te pronken in de tuincentra ed krijgen eerst een enorme terugslag als ik ze mee naar huis neem en dan in mijn tuin plant. Ze moeten duidelijk eerst enorm aan mij wennen en als ik dan geluk heb slaan ze aan. Zal nog jaren duren voor ik alles beetje snap vrees ik :-)
  Donderdag 4 Juli 2019 om 20:53
 • Marianne V. Marianne V. Is ook trial and error hoor , niet alles lukt altijd hier maar het doet zoveel deugd als je van die dutskes kan opkweken tot mooie planten Donderdag 4 Juli 2019 om 21:14
 • Roos T. Roos T. Ja jij houdt echt van planten Marianne en ze hebben je beloond.
  Donderdag 4 Juli 2019 om 21:23
 • Marianne V. Marianne V. Dank je Roos :-) Donderdag 4 Juli 2019 om 21:24
 • Renilde Renilde Ik begrijp je helemaal @Marianne Vandemoortele :-)))) Vrijdag 5 Juli 2019 om 09:50

3 tuiniers vinden dit leuk